Mark Kastelic do drugega mesta v Lonatu

Minuli konec tedna je v Lonatu na karting preizkušnji WSK Euro Serije z licenco AMZS nastopila peterica slovenskih voznikov, najbolj zadovoljen med njimi pa je zagotovo Mark Kastelic.


Dirkališče South Garda v Lonatu je bilo prizorišče tretje dirke mladih karting upov, ki se potegujejo za točke WSK serije Euro. Slovenske barve so zastopali Matic Preša, Oskar Poberaj, Aleksandar Bogunović, Mark Kastelic in Nik Ščulac. Imenitno se je odrezal predvsem Kastelic, ki se je v ostri mednarodni konkurenci, v kateri ima že kar nekaj izkušenj, povzpel na oder za zmagovalce, saj je osvojil odlično drugo mesto.

Kastelic (levo) s pokalom na zmagovalnih stopničkah.

Zelo dobro je vozil tudi mladi desetletni Nik Ščulac, ki je pristal skupno na desetem mestu, lahko pa bi bil še višje, če mu na drugi dirki tega tekmovanja ne bi odpovedal motor pred finalnim obračunom, ki ga je nato izpustil. Bogunović je v finalu tokrat zasedel 20. mesto, z nekaj sreče pa bi bil lahko tudi višje, vendar se mu je v veliki želji po dobrem rezultatu primerila napaka, ki ga je na koncu drago stala. Preša in Poberaj pa se žal nista uspela prebiti med štiriintrideset voznikov, ki so se potegovali za čim boljšo uvrstitev v finalni vožnji. V skupnem seštevku tega tekmovanja je Kastelic zasedel 4. mesto, Ščulac 23., Bogunović 27., Preša 48. in Poberaj 56. mesto.

Desetletni Nik Ščulac, ki stoji ob gokartu št. 559, je v Lonatu prijetno presenetil.

Ključne besede


kartingAleksandar BogunovićMatic PrešaMark KastelicOskar PoberajNik ŠčulacWSK Euro Series

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

26

Priljubljenost članka

26

Shrani

Delite s prijatelji