Motokrosisti v Radizelu sklenili državno prvenstvo

V Radizelu so motokrosisti tekmovali na finalni dirki AMZS državnega prvenstva v motokrosu. Prvenstvo, ki je letos štelo šest dirk, se je aprila začelo v Prilipah, končalo pa kot že nekaj zadnjih let na radizelski »kraljici«. Sončno vreme in udeležba najuspešnejšega slovenskega motokrosista Tima Gajserja sta v Radizel privabila veliko število gledalcev.


Državni prvaki so postali: Tim Gajser (MX open), Maks Mausser (MX 125), Luka Milec (MX2), Noel Zanozc (MX 85), Jaka Peklaj (MX 65), Borut Koščak (MX Veterani 40) in Bogomir Gajser (MX Veterani 50), zmagovalec pokalnega prvenstva MX 50 pa je postal Val Slavec.

Organizator dirke AMD Orehova vas, je znova poskrbel za odlično pripravljeno progo, pri čemer jim je tokrat pomagal tudi Bogomir Gajser. V odprti kategoriji je bil še šestič letos pričakovano najhitrejši Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je naslov državnega prvaka osvojil brez izgubljene točke. To je za Gajserja že deseti naslov državnega prvaka v karieri. Z drugim mestom na dirki je sezono sklenil letošnji podprvak Klemen Gerčar (AMD Brežice), tretji je bil Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice).

V kategoriji MX2 je bil zmagovalec Jan Pancar (AMD Šentvid). V obeh vožnjah finalne dirke je bil hitrejši od Luke Mileca (AMD Vurberk), ki pa se je kljub temu veselil naslova državnega prvaka, saj je imel pred Pancarjem točkovno prednost iz začetka sezone.

 

Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team), letošnji državni prvak v kategoriji MX 125, finalne dirke ni odpeljal, saj je bilo prvenstvo odločeno že pred zadnjo dirko, zato je tekmoval v kategoriji MX2 in osvojil tretje mesto. V kategoriji MX 125 je tako prvič letos zmagal Gal Hauptman (AMD Šentvid), drugi je bil Gašper Polajžer, tretji pa Matevž Robek (oba MK Fire Group).

V konkurenci 85 kubičnih motorjev so na finalni dirki dominirali motokrosisti iz tujine. Zmagal je Madžar Noel Zanocz, letošnji državni prvak. Najboljši slovenski predstavnik v kategoriji MX 85 je bil Jaka Peklaj (AMD Šentvid) na četrtem mestu. Peklaj je že na predzadnji dirki postal državni prvak v kategoriji MX 65, zato je finalno dirko izpustil in je tekmoval v višji kategoriji. Priložnost za zmago so tako izkoristili njegovi konkurenti, ki so v obeh vožnjah prikazali zelo zanimive vožnje. Skupne zmage se je na dirki kategorije MX 65 veselil Gal Geršak  (AMD Vurberk) pred Tinetom Novakom (AMD Radovljica), le s točko zaostanka pa je tretje mesto zasedel Miha Vrh (ŠD MX Bistrc).

Veterani so ob koncu sezone poskrbeli še za eno atraktivno dirko. Pri starejših veteranih je šestič letos zmagal nepremagljivi Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajser Team), ki je ubranil naslov državnega prvaka. Med tem, ko je bilo prvenstvo v kategoriji starejših veteranov že odločeno, pa prvo mesto v kategoriji mlajših veteranov pred radizelsko dirko še ni bilo oddano. Zmago je osvojili domačin Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija), ki se je s tem prav na zadnji dirki v prvenstvu zavihtel na skupno drugo mesto. Drugi je bil Borut Koščak (AMD Šentvid), s tem pa je prav na zadnji dirki naslov prvaka speljal do te dirke vodilnemu Igorju Pancarju (AMD Šentvid), ki je v prvenstvu tretji.

V pokalnem prvenstvu MX 50 je zmagal Val Slavec in postal letošnji pokalni prvak. Drugo in tretje mesto sta na zadnji dirki sezone osvojila Teo Šukljan (Društvo 3 kraji) in Rok Plestenjak (RPmoto MX klub).

Foto: AP/AMZS

Ključne besede


motokrosdržavno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji