Tim Gajser med najboljšimi športniki leta 2019

V Cankarjevem domu v Ljubljani so sinoči počastili najboljše športnike in športnice tega leta ter se spomnili njihovih izjemnih dosežkov - tudi naslova svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja, ki se je v moški konkurenci uvrstil na tretje mesto.

Tim Gajser je najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov. Foto: Nebojša Tejić/STA
Tim Gajser je najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov. Foto: Nebojša Tejić/STA

Športniki in športnice so tekmovalne drese zamenjali za svečana oblačila ter na tradicionalni prireditvi Športnik leta obudili spomin na vse izjemne dosežke in rezultate, s katerimi so nas razveseljevali in razvajali v tem letu. 

Med kandidati za laskavi naziv v moški konkurenci je bil tudi svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser, a na koncu dobil priznanje za tretje mesto. Več točk so športni novinarji, ki vsako leto izbirajo najboljše med najboljšimi, namenili Luki Dončiću, ki podira mejnike v košarkarki ligi NBA ter kolesarskemu šampionu Primožu Rogliču, ki je bil tretji na dirki po Italiji in prvi na dirki po Španiji.

V obrazložitvi nagrade Timu Gajserju je zapisano:

Veličastno se je vrnil na vrh, po dveh težkih sezonah padcev in poškodb ... Ker ni obupal. Ves ta čas je vztrajal in verjel. Na poti do svojega drugega naslova svetovnega prvaka med motokrosistično elito se je osamosvojil. Odrastel je v moža. Na dirke je prvič, od kar je pri treh letih sedel na motocikel, potoval brez očeta. Številne spremembe so se obrestovale in kmalu po uvodnih dirkah sezone se je sprostil. Na motociklu je spet začel uživati, kar je njegov recept za nepremagljivost. Konkurenti niso zdržali pritiska in njegovega tempa. V lovu za njim so delali napake in številni so zaradi poškodb predčasno končali sezono. Gajser je tako še nadgradil šampionsko sezono 2016. Svoj drugi naslov med elito, skupno pa tretjega, je tako slavil že tri dirke pred koncem. Letos je zmagal na devetih dirkah za veliko nagrado in bil na stopničkah na 15 preizkušnjah od skupno osemnajstih. Vsekakor sezona presežka, ki jo bo težko ponoviti.

Pred prireditvijo je najboljše športnike in športnice leta sprejel predsednik republike Borut Pahor. Foto: Nebojša Tejić/STA

 

Predsednik republike Borut Pahor je pred začetkom prireditve Športnik leta v predsedniški palači skupaj z Jernejem Pikalom, podpredsednikom vlade in ministrom za izobraževanje, znanost in šport, sprejel najboljše športnice in športnike v iztekajočem se letu. 

Pahor je v svojem nagovoru izpostavil številne športne uspehe in kaj ti predstavljajo za družbo. "Ko se z mladimi pogovarjam o njihovi prihodnosti, ne želijo postati vsi športniki, vendar se prav z vašim delom in ne vedno samo z vašimi zmagami, ampak tudi z vašimi porazi ter vrnitvijo na olimp najbolje ilustrira in oblikuje mlade za njihovo zmagovalno miselnost, še več, za njihovo šampionsko miselnost," je prepričan Pahor. 

Naziv športnice leta 2019 je pripadel plezalki Janji Garnbret, druga je bila svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec, tretja pa kajakašica Eva Terčelj. Najboljša ekipa tega leta je moška odbojkarska reprezentanca.

Timu Gajserju je priznanje za tretjega najboljšega športnika v tem letu podelila igralka Katarina Čas. Foto: Voranc Vogel/Delo

Tim Gajser je petič zapored tudi motošportnik leta

Avto-moto zveza Slovenije je uspehe športnikov, ki tekmujejo z licenco AMZS, počastila že v novembru na prireditvi Motošportnik leta 2019, na katerem je laskavi naziv že peto leto zapored pripadlo komu drugemu kot Timu Gajserju.

Tim je v letošnji sezoni kot za šalo nizal vrhunske rezultate – s petnajstimi uvrstitvami na zmagovalni oder, od tega devetimi na najvišjo stopnico, si je zagotovil drugi naslov svetovnega prvaka v prestižnem razredu MXGP. S skupno tremi naslovi najboljšega motokrosista sveta je Tim Gajser najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov. 

Sprejem svetovnega prvaka Tima Gajserja v Mariboru

Sanjska sezona Tima Gajserja je tudi sanjska sezona za slovenski motokros in motošport v celoti. Zato ob njenem sklepnem dejanju z veseljem obujamo tudi spomine na sprejem svetovnega prvaka v Mariboru. 

 

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosšportprireditevŠportnik leta 2019

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji