Najboljši slovenski motokrosisti komaj čakajo na začetek sezone

Na današnji novinarski konferenci v prostorih AMZS so najboljši slovenski motokrosisti Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj predstavili načrte za leto 2020.


Na današnji novinarski konferenci, ki jo pred začetkom nove sezone v motokrosu organizirala Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, so sodelovali najboljši slovenski motokrosisti, ki tekmujejo z licenco AMZS, Tim Gajser, Jan Pancar in Jaka Peklaj. 

Za Timom Gajserjem, ki bo v sezoni 2020 branil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP, je uspešno pripravljalno obdobje, prepričljivo je osvojil odprto prvenstvo Italije, na katerem je Honda dominirala. V Italiji, sicer na dveh dirkah, je nastopal tudi Jan Pancar, ki pa z nastopom, kot je dejal, ni bil najbolj zadovoljen ter bo do začetka sezone - tekmoval bo v razredu MX2 - poskušal določene stvari popraviti. Jaka Peklaj bo medtem nastopal na dirkah evropskega prvenstva v razredu EMX85, pri čemer cilja na visoka mesta.

Več o načrtih in pričakovanjih naših motokrosistov ter o tem, kako so se pripravljali na novo sezono, si lahko ogledate v videoposnetku konference, ki je objavljen na AMZS Facebook strani. 

Uvodna preizkušnja sezone bo 1. marca v Veliki Britaniji

Nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu se bo z dirko za Veliko nagrado Velike Britanije začela 1. marca na progi v Matterly Basinu, se nadaljevala 8. marca v Valkenswaardu na Nizozemskem, nato pa se bodo najboljši motokrosisti sveta preselili v Južno Ameriko, kjer se bodo v mestu Neuquen 22. marca pomerili na dirki za Veliko nagrado Argentine. Po vrnitvi v Evropo bo 5. aprila na sporedu dirka v Trentinu, ki ima pri slovenskih ljubiteljih motošporta zagotovo posebno mesto. Izven Evrope in Rusije bodo vozniki tekmovali še trikrat - 28. junija in 5. julija bosta dirki v Indoneziji, 13. septembra pa na Kitajskem. Zaključek sezone bo 20. septembra v Imoli, kjer je lani Tim Gajser postal svetovni prvak.

V sodelovanju s turistično agencijo Avantura vas vabimo, da si katero od dirk MXGP ogledate v živo. Člani AMZS imajo na aranžmaje ugodnejšo ceno. Preverite tudi nabor navijaških izdelkov v naši ponudbi.

 

Ključne besede


motokrosšporttekmovanjesezonanovinarska konferenca2020

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji