Najem namesto nakupa

Novice

V poslovnih enotah AMZS si je odslej mogoče izposoditi tovorno prikolico in otroški varnostni sedež. Za člane AMZS je najem še ugodnejši.


Če tovorno prikolico potrebujete le za kratek čas oziroma za enkraten prevoz, vam je nikakor ni treba kupovati. V petih poslovnih enotah AMZS (v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Kopru) si jo lahko izposodite – za en dan ali za vikend oziroma konec tedna.

 Prikolica je registrirana, zavarovana in ima svojo registrsko tablico, tako da za njeno uporabo rabite le avto, ki je opremljen z vlečno kljuko in ustreznim električnim priključkom. Prikolica ima tovorni prostor z merami 243 X 133 X 125 centimetrov, opremljena pa je s prevračalnim (kiper) mehanizmom in prekrivno cerado.

Prikolico lahko rezervirate na telefonski številki AMZS informacijskega centra 080 23 43 ali prek spletnega obrazca, kjer najdete tudi dodatne informacije, lahko pa obiščete tudi našo poslovno enoto.   

Cena najema prikolice za 24 ur je za člane AMZS 22 € (za druge stranke 26 €), za vikend najem (od petka do ponedeljka) pa za člane AMZS 34 €, za druge stranke pa 40 € (ob najemu morajo najemniki vplačati kavcijo 50 €).

V AMZS možna izposoja otroškega varnostnega sedeža maxi cosi cabriofix

Nakup otroškega varnostnega sedeža ni zastonj in za marsikoga, ki sedež rabi le občasno ali za krajši čas, je zato najem oziroma izposoja veliko bolj smiselna. To velja še zlasti v primerih, ko je v družini več avtomobilov, ko ga za prevoz vnučkov potrebujejo stari starši, ipd.

V AMZS si je mogoče izposoditi sedež maxi cosi cabriofix, ki je namenjen do 13 kilogramov težkim otrokom – sedež namreč spada v skupino 0+. Zanj smo se odločili, ker je to sedež, ki se uporablja le krajši čas, in je njegov nakup s tega vidika ter ob upoštevanju, da je za dojenčka treba kupiti še precej druge opreme, morda (pre)velik zalogaj. Sedež maxi cosi cabriofix, ki je bil na AMZS testu otroških varnostnih sedežev pred leti ocenjen z oceno dobro, odlikujejo stranski zaščitno sistem (SPS) za dodatno zaščito pri bočnih trkih in podporna blazina za glavo, hrbet ter ledveni predel. Sedež je primeren za namestitev s sistemom Isofix ali brez (za isofix namestitev priporočamo nakup isofix podnožja), odlikujejo pa ga tudi enostavna namestitev, vgrajena strešica za zaščito pred soncem, predalček za shranjevanje na hrbtni strani in enostavna odstranitev oziroma namestitev prevleke po pranju.

Uporabniki si lahko sedež izposodijo za najmanj mesec in za največ leto dni, možno pa je tudi podaljšanje najema. Cena enomesečnega najema je 12 €, za člane AMZS pa le 9 €. Enoletni najem stane 49 €, za člane AMZS pa 39 €. Ob najemu je treba položiti 50 € kavcije, ki jo uporabnik ob vrnitvi čistega in nepoškodovanega sedeža dobi nazaj.

Več informacij na telefonski številki AMZS informacijskega centra 080 28 20, na spletni strani in v poslovnih enotah AMZS.

Ključne besede


Otroški sedežiAMZSamzsotroški varnostni sedežitovorna prikolicaprikolicamaxi cosi cabriofix

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji