Mangart

Obratovanje: maj - november
Nadmorska višina: 2055
Naklon: 14
Težavnost za avto: zahtevna cesta
Težavnost za prikolice: prepoved

Cesta na Mangartsko sedlo je prevozna do devetega kilometra oz. do parkirišča 400 m naprej od odcepa za planinsko kočo. Promet od mesta skalnega podora do vrha je prepovedan za vsa vozila.

 

Cesta je ozka in mestoma prepadna, zato vozite strpno, skrajno previdno in upoštevajte, da ima prednost vozilo, ki vozi navzgor.

 

Zaradi prometne varnosti, pomanjkanja parkirnih mest in umirjanja prometa na območju Mangartskega sedla, je omejeno število vozil (90) na mangartski cesti. Pri Mangartski planini je postavljena avtomatska zapornica s števcem prometa, pri odcepu ceste pri Mlinču pa digitalni prikazovalnik zasedenosti parkirnih mest.

 

Za obiskovalce, ki kljub omejitvi želijo na Mangartsko sedlo, je ob vikendih v juliju in avgustu organiziran javni prevoz iz Loga pod Mangartom. Odhodi so vsako polno uro od 7.00 do 16.00. Cena vožnje je 2 € na osebo, otroci do 10 let brezplačno, doplačilo za prevoz koles 1 € na kolo.

 

Višina ekološke takse, ki jo pobira Mangart Razvojna zadruga z.o.o. znaša 10 €. Promet je omogočen osebnim in motorinim vozilom ter manjšim avtobusom do 35 sedežev.

Opomba: Zimska zapora.

Oglasna sporočila