Rogla

Rogla je vrhunsko opremljen rekreacijski center in naravno klimatsko zdravilišče na nadmorski višini 1517 metrov. Pozimi se spremeni v beli paradiž. Na 90 hektarih naravno ali umetno zasneženih površin se zimskih radosti lahko naužije vsa družina. Rogla je od leta 1997 olimpijsko središče, saj je s svojo lego, milo klimo in vrsto vrhunskih športnih objektov primerna za kondicijske in taktične priprave športnikov.

In Rogla ima še nekaj: 17 kilometrov oddaljene Terme Zreče. Tam so bazeni s termalno vodo, savne, solariji itd., ki odlično dopolnjujejo športno ponudbo Rogle. Med središčema je organizirana redna avtobusna povezava. Ob koči na Jurgovem pa vsako leto postavijo tudi eskimsko vas, kjer lahko tudi prespite. V zadnjih sezonah so na smučišču uredili poligon za deskarje in smučarje prostega sloga, ki je največji v Sloveniji. Za vragolije vas čaka 15 objektov različnih zahtevnosti. Nadgradili so tudi obstoječi sistem zasneževanja in kupili 20 teptalnih strojev.

V letu 2009 so tudi prvič gostili svetovni pokal v smučarskih tekih. Tekaške proge so še dodatno nadgradili, uredili posebno areno ter pričeli graditi hotel ob samih tekaških progah. Po novem morajo tekači za uporabo prog plačati karto, ki za en dan stane 4 eur.

Uradna spletna stran | Snežne razmere | Kamere | Cenik

Nadmorska višina 1100–1517 m
Dolžina prog 12 km
Gondolske žičnice 0
Kabinske žičnice 0
Sedežnice 2
Vlečnice 11

Oglasna sporočila