Velika planina

Dolino Kamniške Bistrice v osrčju Kamniških Alp na eni strani obdaja masiv Krvavca, na drugi pa Velika planina. Posejana je s pastirskimi kočami in počitniškimi hišicami. Od pomladi do zime ponuja pestre sprehode od enega pastirskega naselja do drugega, pozimi pa omogoča družinsko smučanje, saj položnejši tereni ne zahtevajo večjega smučarskega znanja. Veliko planino poznajo tudi smučarji tekači.

Smučišče se razprostira na višini med 1412 in 1666 m ter ponuja 3 km smučarskih prog, od katerih večina sodi med srednje zahtevne proge. Ravno zaradi svojih terenov je planina že nekaj let poznana kot priljubljeno družinsko smučišče v bližini Ljubljane. Ljubiteljem smučarskih radosti so poleg dvosedežnice Šimnovec na voljo še dve vlečnici, poskrbljeno pa je tudi za pestro dodatno ponudbo ob samem smučišču. Ob koncih tedna omogočajo tudi nočno sankanje.

Cene smučarski kart med tednom so nekoliko nižje od objavljenih in sicer 16 eur za odrasle, 14 eur za študente in upokojence ter 11 eur za otroke. Za družine imajo tudi posebne pakete smučarskih kart.

Uradna spletna stran | Snežne razmere | Kamere | Cenik

Nadmorska višina 1.412–1.666 m
Dolžina prog 6 km
Gondolske žičnice 1
Kabinske žičnice 0
Sedežnice 1
Vlečnice 2

Oglasna sporočila