Obisk delegacije ÖAMTC

Novice

Gostili smo najvplivnejša moža avstrijskega avtomobilskega kluba ÖAMTC, ki ima dva milijona članov. Obiskala sta nas predsednik Werner Kraus in izvršni direktor Oliver Schmerold.

Gostili smo najvplivnejša moža avstrijskega avtomobilskega kluba ÖAMTC, ki ima dva milijona članov. Obiskala sta nas predsednik Werner Kraus in izvršni direktor Oliver Schmerold.

Izmed turistov, ki potujejo po naših cestah, so seveda tudi avstrijski. In ni jih malo. Tistim, ki so člani avstrijskega kluba ÖAMTC, v Sloveniji pomoč na cesti zagotavlja AMZS. In obratno – našim članom v Avstriji pomaga ÖAMTC. Gre za sodelovanje med evropskimi avtomobilskimi klubi, ki na ta način svojim članom v tujini zagotavljamo pomoč na cesti. K temu, da so tovrstna sodelovanja še uspešnejša in odnosi trdnejši, pripomorejo tudi delovna srečanja, kot je bil nedavni …

V ponedeljek, 24. avgusta, in torek, 25. avgusta, smo na obisku v Sloveniji gostili predsednika avstrijskega kluba ÖAMTC Wernerja Krausa in njegovega izvršnega direktorja Oliverja Schmerolda. Gre za zelo vplivna moža, ki poleg funkcije v avstrijskem klubu opravljata tudi druge pomembne funkcije v mednarodnih organizacijah.

Predsednik Kraus je član senata Mednarodne avtomobilistične zveze FIA, najvišjega organa FIA svet, z izjemo generalne skupščine. Je član svetovnega sveta za avtomobilsko mobilnost in turizem, član upravnega sveta FIA regije I (FIA je na področju mobilnosti razdeljena v 4 regije; regija I združuje Evropo, Bližnji vzhod in Afriko, op.a.), pred tem pa je bil tudi njen dolgoletni predsednik. Je predsednik Mednarodne zveze za turizem AIT in je veliko pripomogel k uspešni združitvi FIA in AIT v letu 2005. AMZS je polnopravna članica FIA, FIA regije I in AIT.

Oliver Schmerold poleg tega, da je izvršni direktor avstrijskega avtomobilskega kluba, zastopa ÖAMTC v svetu ARC Europe. ARC Europe je delniška družba za mobilno garancijo in storitve pomoči na cesti članom avtomobilskih klubov. V ta sklop spada tudi mednarodni program ugodnosti za člane klubov ARC Europe Show your Card!, katere lahko koristijo tudi naši člani. AMZS je namreč partnerski klub ARC Europe. Oliver Schmerold je med obiskom v Sloveniji svoje bogate izkušnje in znanja v okviru ARC Europe prenesel na direktorico AMZS d. d. Lucijo Živo Sajevec.

Na delovnem srečanju smo gostoma predstavili strategijo dela, ki jo izdelujemo na AMZS, ter posamezne aktivnosti naših vodij služb na najvišji ravni. Lahko se pohvalimo, da sta bila navdušena nad našo zagnano, ustvarjalno in prodorno ekipo ter vizijo, ki ji sledimo. V ospredju je naš član in njegovo zaupanje.

Zaradi funkcij, ki jih imata Kraus in Schmerold, je bilo srečanje vsekakor pomembno tudi glede vloge AMZS v mednarodnih okvirih. Predsednik kluba ÖAMTC, ki ima toliko članov, kot ima Slovenija prebivalcev (dvomilijontega člana so v svoj klub včlanili ravno pred kratkim, op.a.), izraža popolno podporo predsedniku AMZS Antonu Brezniku ter njegovi aktivni vlogi v AIT in FIA.

Ključne besede


AMZSÖAMTC

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji