Povsem rumen dan ... še sonce se je smejalo

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem smo v soboto, 17. oktobra, po dveh letih ponovno organizirali AMZS Dan odprtih vrat. Že ob prihodu so žive barve sporočale, da bo dan živ, zanimiv, lep. Da, tudi vreme smo naročili temu primerno - lepo sončno.


Obiskovalci so se lahko preizkusili na poligonu varne vožnje, obnovili znanja nudenja prve pomoči, spoznali trike in zvijače za ustrezno pripravljenost jeklenega konjička.

Obrnjeni na glavo so dojeli, zakaj je pravilno pripenjanje z varnostnim pasom odločilno in kako se rešiti iz prevrnjenega vozila. S 'pijanimi očali' so preverili svoje motorične spretnosti oz. težave, s katerimi se voznik sooči ob zaužitju večje količine alkohola. Lahko so prisluhnili zanimivim vsebinam iz področja infrastrukture in prometne varnosti, se podrobneje informirali o pomenu in načinu varnega prevoza otrok, o vlogi voznika v prometu …

Spoznali so AMZS športne panoge; vožnje dirkačev z motocikli in gokarti so z velikimi očmi spremljali predvsem otroci, katerim na našem Dnevu odprtih vrat zagotovo ni bilo dolgčas. Starši so uživali po svoje, otroci pa so se zabavali z varuškami, ki so jim na zanimiv način podajale znanja s področja prometne varnosti. Na voljo jim je bil pravi kolesarski FIA ETEC poligon, poligon za vožnjo z majhnimi električnimi vozili in otroškimi električnimi motocikli za trial.

Na odru smo zaploskali našim mehanikom, ki so na tekmovanju mehanikov, ki opravljajo pomoč na cesti, zasedli 4. mesto, našim zaposlenim, ki so zmagali na ARC Europe športnih grah, našim mladim kolesarjem, ki so na ETEC tekmovanju zasedli 9. mesto ...

Naše tri maskote so končno dobile imena. Prvič smo jih na glas povedali prav na AMZS Dnevu odprtih vrat - Anja, Marko in mehanik Zdravko.

Podelili smo kar nekaj nagrad, predvsem pa smo poskrbeli, da so obiskovalci uživali in dobili občutek, kaj vse (in še več) je AMZS. Smo pravi prijatelj. Znamo, želimo, zmoremo, pomagamo.

 

Ključne besede


Dan odprtih vratdogodki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji