MOBIS na ICT konferenci v Lizboni

Novice

Konec oktobra se je zaključil projekt MOBIS v sklopu katerega je AMZS sodelovala pri pripravi mobilne aplikacije za androidne telefone.

Konec oktobra se je zaključil projekt MOBIS v sklopu katerega je AMZS sodelovala pri pripravi mobilne aplikacije za androidne telefone.

Aplikacijo in njene prednosti sta naša sodelavca Uroš Temlin in Katarina Možina skupaj s partnerji predstavila na mednarodni konferenci ICT (Innovate Connect Transform), ki je potekala med 20. in 22. oktobrom v Lizboni. Obiskovalci so lahko novo aplikacijo testirali in pri programerjih poizvedeli, kako deluje.

Dogodek je bil dobro obiskan, prav tako stojnica MOBIS. Ta je kot edina ponujala aplikacijo, ki uporabniku pomaga optimalno priti na cilj z možnostjo uporabe javnega in osebnega prevoza, s kolesom ali peš, obenem pa dane možnosti formira glede na vozne navade samega uporabnika. Obiskovalce so pozitivno presenetile dodatne opcije, kot so povezava s koledarjem za načrtovanje službenih poti in opcija 'pametna hiša', ki deluje le na Švedskem, saj je pri nas tovrstnih hiš še zelo malo. Uporabniki na Švedskem so si s pomočjo te opcije tako lahko na daljavo nastavili ogrevanje, vklop ter izklop luči in podobno.

Predstavnika AMZS sta priložnost izkoristila tudi tako, da sta navezala stike z drugimi razvijalci in potencialnimi projektnimi partnerji za nove projekte. Nekatere opcije, ki smo jih skupaj z razvijalci so-ustvarili in testirali na pilotu v Sloveniji bodo s časoma vključene v AMZS obstoječo člansko aplikacijo saj želimo članom ponuditi največ kar lahko.

Ključne besede


preventivaMOBIS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji