Z znanjem do boljših voznikov

Novice

AMZS gostitelj srečanja COFO "Excellence in driver training"

AMZS gostitelj srečanja COFO "Excellence in driver training"

17. in 18. novembra 2015 je Avto-moto zveza Slovenije na tematski delavnici gostila predstavnike vzhodno- in srednjeevropskih avtomobilskih klubov, ki so združeni v forumu COFO pod okriljem mednarodne avtomobilistične organizacije FIA.

Udeleženci iz enajstih držav so se na dvodnevni tematski delavnici na temo šolanja in usposabljanja voznikov ter treninga varne vožnje najprej spoznali z AMZS centrom varne vožnje na Vranskem, kjer so jih strokovnjaki AMZS centra varne vožnje seznanili z načinom dela, programi varne vožnje in značilnostmi enega najsodobnejših poligonov za varno vožnjo v Evropi.

Drugi del srečanja predstavnikov srednje- in vzhodnoevropskih avtomobilskih klubov je bil namenjen delavnici, na kateri so si predstavniki različnih klubov, vladnih organizacij in partnerjev izmenjali svoje izkušnje in primere dobre prakse, pa tudi izzive, s katerimi se srečujejo pri delu v svojih okoljih. Na delavnici so predstavniki avtomobilskih klubov razpravljali tudi o vlogi zakonodaje in zakonodajalcev na področju usposabljanja voznikov, predstavniki FIA in sodelujočih organizacij pa so udeležencem predstavili napredne programe za usposabljanje in trening voznikov.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji