Bloudkova plaketa motokrosistu Timu Gajserju

Novice

Na Brdu pri Kranju so podelili najvišja državna športna priznanja, Bloudkove nagrade. Odbor je za leto 2015 podelil kar dvanajst plaket in tri nagrade, ki zrcalijo vso paleto zaslužnega dela v športu: za prispevek k razvoju slovenskega športa, za vrhunski rezultat in za življenjsko delo v športu.

Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije, in Tim Gajser, motokrosist, na podelitvi Bloudkovih nagrad.
Anton Breznik, predsednik Avto-moto zveze Slovenije, in Tim Gajser, motokrosist, na podelitvi Bloudkovih nagrad.

Dobitnik Bloudkove plakete je tudi motokrosist Tim Gajser, ki je plaketo na predlog Olimpijskega komiteja Slovenije prejel za pomemben tekmovalni dosežek v športu. Odbor za podeljevanje Bloudkovih nagrad, ki mu že vrsto let predseduje Miroslav Cerar, je v obrazložitev med drugim zapisal:

Tim Gajser je že kot dveletni otrok rad vozil motor. Nad tem ga je navdušil oče Bogomir, ki je tudi njegov trener. Tim se je v otroštvu zanimal še za druge športe, vendar se je, ko je pri enajstih letih postal evropski prvak, odločil za motokros na profesionalni ravni. In v svoji res mladi karieri, lani je dopolnil komaj 19 let, je dosegel že številne odlične rezultate: postal je italijanski prvak, nato evropski prvak, na svetovnem prvenstvu mlajših članov v motokrosu MX2 v Združenih državah Amerike pa je lani osvojil naslov svetovnega prvaka. Je izjemen slovenski up v motokrosu, na katerega veliko stavi tudi japonska Honda, s katero ima Tim pogodbo do leta 2020.

Bloudkove nagrade so prejeli rokometna strokovnjakinja Marta Bon za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, moška odbojkarska reprezentanca Slovenije za vrhunski mednarodni dosežek in Rudi Zavrl za življenjsko delo v športu. Poleg Gajserja so plakete prejeli nekdanja kotalkarica Lucija Mlinarič, Sebastijan Piletič, ki deluje v gimnastiki, Zveza za šport invalidov - Paraolimpijski komite Slovenije, jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, balinar Jure Kozjek, gorski tekač in turni smučar Nejc Kuhar ter deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak, za življenjsko delo v športu pa Branko Jeršin, Stanislav Šernek, Renato Štokelj in Milica Šumak Zemljič.

Tim Gajser, motokrosist, prejemnik Bloudkove plakete.

Ključne besede


Tim GajserBloudkove nagrade

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji