Napotki za dostop do Planice

Novice

V dneh od četrtka, 17. marca, do nedelje, 20. marca, bo v Planici potekal finale svetovnega pokala v smučarskih poletih, kjer organizator pričakuje več kot 100.000 obiskovalcev.


Vse obiskovalce Planice opozarjamo na pravočasen odhod od doma. To pomeni, da se iz osrednje Slovenije na pot odpravite vsaj tri ure in pol pred pričetkom tekmovanja. Informacije o stanju na cestah bodo dostopne tudi na naši spletni strani ali na AMZS mobilni aplikaciji.

Program Planice 2016:

V zadnjem trenutku je Planica dobila tudi četrtkovo tekmo, tako da bodo v tekmovalnem vzdušju uživali tudi šolarji, katerim je običajno namenjen prvi planiški dan.

četrtek, 17. 3. – ob 9:00 uradni trening, ob 10:00 prva serija
petek, 18. 3. – ob 14:15 poskusna serija, ob 15:15 prva serija
sobota, 19. 3. – ob 9:00 poskusna serija, ob 10:00 prva serija
nedelja, 20. 3. – ob 9:00 poskusna serija, ob 10:0 prva serija

Dostop do Planice in poseben režim prometa in kontrole vstopnic (v soboto, 19.03. in nedeljo, 20.3.)
Letošnja sprememba v prihodu obiskovalcev v Planico je, da so ob skakalnicah zmanjšali število parkirnih mest za osebna vozila in na račun tega povečali parkirišča za avtobuse. Tako imajo v Planici na voljo okoli 330 parkirnih mest za avtobuse, obiskovalci z osebnimi vozili pa bodo lahko parkirali na parkiriščih v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah ter se potem s 60-imi avtobusi, ki bodo vozili po krožni poti, odpeljali do Planice. Zaradi pričakovane gneče se namesto z avtom v Planico raje odpravite organiziranimi avtobusnimi prevozi ali vlakom. Slovenske železnice so poleg rednih pripravile tudi izredne vlake, ki bodo v soboto (iz Ljubljane ob 5.00, 5.30 in 6.13) in nedeljo (iz Ljubljane 5.00 in 6.10) vozili do Jesenic, od koder bodo do Planice vozili posebni avtobusi.

Avtobusi (min. 35 oseb), minibusi (min. 20 oseb) in kombiji (min. 6 oseb) morajo imeti parkirno nalepko, ki omogoča policistom in redarjem hitrejšo selekcijo in s tem hitrejši dostop do parkirnih prostorov v Planici, dokler ti ne bodo zapolnjeni. To nalepko je potrebno prilepiti na vidno mesto na vetrobranskem steklu (desno spodaj gledano iz vozila). V kolikor v predprodaji ob nakupu vstopnic niste prejeli parkirne nalepke, se obrnite na uradnega prodajalca vstopnic Kompas na sport@kompas.si. Kontrola vstopnic v omenjenih vozilih se bo opravljala na principu selektivnega izločanja teh vozil na kontrolne površine.

Vozila, ki ne bodo imela parkirne nalepke, bodo na relaciji iz smeri Ljubljane na avtocesti pri Hrušici usmerjena na parkirišče na platoju Karavanke, kjer bodo na podlagi predložitve vstopnic vseh potnikov, pridobila ustrezno nalepko. V primeru, da potniki ne bodo imeli vstopnic, vozilu ne bo omogočena vožnja proti Planici. Na tem območju bo veljal poseben prometni režim, ki bo omogočal vrnitev nazaj na cesto proti Planici oz. za tiste brez vstopnic, nazaj v smeri prihoda.

Krožni brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore
Vsem obiskovalcem so na voljo brezplačni avtobusni prevozi iz Kranjske Gore in okolice, zato svetujemo, da se v Planico ne odpravljajo z osebnimi vozili, saj bodo imeli prednost dostopa avtobusi!

Vstopna mesta na brezplačne avtobuse
- Kranjska Gora: redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo in pred SKB Banko oz. lokalom Vopa
- Podkoren: Petrol Podkoren, redna avtobusna postaja ob regionalni cesti, parkirišče Zelenci
- Rateče: Petrol Rateče, križišče za Planico in križišče Ledine

Začetek prevozov iz avtobusne postaje Kranjska Gora:
Četrtek, 17.3. - 8:00
Petek, 18.3. - 11:00
Sobota, 19.3. - 6:00
Nedelja, 20.3. - 7:30

Ključne besede


Planicastanje na cestahzastojiKranjska Gora

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji