Smučarski skakalci doskočili v AMZS Center varne vožnje

Novice

Dokazali so, da poleg telemarka v smučarskih skokih obvladajo tudi vožnjo s kartingi po najožjih šikanah.


Tudi slovenski smučarski skakalci so avtomobilistični navdušenci. To so dokazali z obiskom v AMZS Centru na Vranskem, v katerem smo zanje, skupaj z AKK Sporstilom, ki organizira dirke državnega prvenstva v kartingu, organizirali karting doživetje. 

Vozniki začetniki, ki so v torek na Vranskem opravljali program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika, so bili presenečeni, ko so zagledali Petra in Ceneta Prevca, Jurija Tepeša, Jako Hvalo, Nejca Dežmana, Gorana Janusa in druge junake. Z zanimanjem so opazovali, kako se bodo izkazali tudi v drugačni vlogi, kot smo jih vajeni. Karting doživetje je bilo zabavno, hkrati pa je bilo za skakalce dober trening gibanja. Pokazali so tudi zanimanje, da pridejo kdaj še na vožnjo s trial motorji. To so motorji brez sedeža, na katerih je glavni poudarek na iskanju ravnotežja, kar pa je še kako potrebna vaja za smučarske skakalce.

 

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji