Jubilejno 20. AMZS izbirno tekmovanje za mlade kolesarje FIA ETEC

Novice

Avto-moto zveza Slovenije je pripravila jubilejno 20. izbirno kolesarsko tekmovanje FIA ETEC (European Traffic Education Contest). V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je 27. maja zbralo šest ekip osnovnošolcev, starih od 10 do 12 let, ki so zastopali svoja društva.

Slavila je ekipa AMD Dravograd.
Slavila je ekipa AMD Dravograd.

AMZS se evropskih prometno izobraževalnih tekmovanj mladih kolesarjev udeležuje že od leta 1997. Projekt finančno podpira tudi Agencija RS za varnost v prometu. Cilj je, da otroci v pripravah na tekmovanje pridobijo znanje o cestno prometnih predpisih in se s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu. Posamezno društvo je lahko prijavilo le eno ekipo, ki so jo sestavljale 3 deklice in 3 dečki. Izbirno tekmovanje obsega vožnjo s kolesom po poligonu, reševanje testa cestno-prometnih predpisov, tokrat prvič v elektronski obliki, in risanje risbe.

Tokratnega jubilejnega izbirnega tekmovanja se je udeležilo šest ekip. Nadobudne kolesarje so na AZZS Center varne vožnje Vransko pripeljali AMD Štefan Kovač Murska Sobota, AMD Kamnik, AMD Moste, AMD Markovci, AMD Dravograd in AMD Gorica. Otroci so v nalogah izjemno uživali, največji izziv pa jim je seveda predstavljala vožnja po poligonu z različnimi ovirami. Testi so pokazali, da so otroci teoretično zelo dobro podkovani.

Največ znanja in spretnosti je tokrat pokazala ekipa AMD Dravograd, ki bo zastopala AMZS na evropskem prometnem izobraževalnem tekmovanju FIA ETEC. Tekmovanje bo med 22. in 25. septembrom 2016 v kraju Ústí nad Labem na Češkem, v organizaciji češkega avto-kluba ÚAMK. 

 

Ključne besede


kolesarjiETECKolesarjenje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji