Starejši vozniki obnavljali svoje znanje vožnje

Novice

V AMZS dajemo velik poudarek starejšim voznikom, ki so s svojimi bogatimi izkušnjami v prometu pomemben zgled varnih voznikov. Zato smo skupaj z društvom AMTK Ljubljana z veseljem organizirali obnovitvene vožnje za voznike, člane društva, starejše od 65 let.


Doživetja varne vožnje se je v dveh terminih udeležilo okoli 25 voznikov. AMZS inštuktorji varne vožnje so voznikom osvežili znanje in jim predstavili novosti, ki so bile v prometne predpise vpeljane v zadnjem času. “Voznike smo seznanili z ukinjenimi in novimi prometnimi znaki. Razložili smo jim, nato pa tudi v praksi pokazali, kako se pravilno vključujemo v krožišča. Tista manjša, pa tudi večja z dvema ali tremi smernimi krožišči, ki jim pravimo turbo krožišča,” je povedal AMZS inštruktor varne vožnje Matej Gaber. Starejši vozniki so se v dveh kombijih popeljali v takšna krožišča in ob komentiranju inštruktorjev spoznali pravilno vključevanje in zapuščanje krožišč. V vožnji po avtocesti so spoznali, kako se pravilno vključevati in držati varnostno razdaljo. “Največkrat je težava v tem, da vozniki ne izkoriščajo pospeševalnega pasu do konca in ob tem ne pospešujejo ves čas. Starejšim voznikom smo razložili, da lahko izrabijo tudi odstavni pas, pri tem pa ne zmanjšujejo hitrosti,” je pojasnil Gaber.

Vozniki so se v AMZS Centru varne vožnje popeljali po poligonu, ki ga bodo zagotovo obiskali v sklopu tečaja varne vožnje. Zanje še posebej priporočamo Tečaj za seniorje, kjer dajemo največji poudarek novim tehnologijah, novostim na področju cestnoprometnih predpisov in ocenimo vožnjo voznikov. Pri tem jim ne pozabimo dati koristnih nasvetov, da bo njihova vožnja še naprej varna. Takšne obnovitvene vožnje kot so je bili deležni člani AMTK Ljubljana so vsekakor zanimivo doživetje varne vožnje, so bili prepričani vozniki, ki so zadovoljni zapustili AMZS Center varne vožnje na Vranskem.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji