Rally Peking to Paris 2016 z ovinkom v AMZS Center varne vožnje

Novice

Letos prvič čez Slovenijo poteka največji rally starodobnikov na svetu – tradicionalni že 6. Rally Peking to Paris. V AMZS Centru varne vožnje so udeleženci izvedli spretnostno vožnjo. Na štartni listi je bilo prijavljenih 115 posadk, ki prihajajo iz več kot 25 držav iz vseh kontinentov.

Do Slovenije traja rally že 31 dni, tako da se je število posadk do zdaj že nekoliko zmanjšalo.
Do Slovenije traja rally že 31 dni, tako da se je število posadk do zdaj že nekoliko zmanjšalo.

Vožnjo v Sloveniji so začeli včeraj, ko so iz Madžarske vstopili v Prekmurje, zapustili pa jo bodo jutri, ko se bodo iz Ljubljane prek Škofje Loke, Dražgoš, Krop in Rateč odpeljali v Italijo. Na rallyju sodelujejo starodobna vozila iz let 1915, 1917, 1923, pa vse do 1975.

Dirka poteka pod okriljem mednarodne zveze za starodobnike FIVA, slovenski del pa vodita Ferdinand Poberžnik in ŠD Omikron plus. AMZS je z veseljem stopil v sodelovanje z organizatorji in omogočil, da so starodobna vozila odpeljala spretnostno vožnjo na poligonu Centra varne vožnje.

S tem ko poteka trasa največjega rallyja starodobnikov čez Slovenijo, želijo soorganizatorji čim bolje predstaviti lepote Slovenije in predvsem kraje, skozi katere se bodo peljali oz. ustavljali. Dogodek je dobro pokrit tudi z mednarodnimi mediji.

Utrip rallyja si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji, jutri pa jih lahko ujamete še kje od Ljubljane do Rateč.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji