30. julija 2016 bo močno oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane

Novice

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in Ljubljane oviran promet. Zato svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu.

Obisk bo potekal na območju Gorenjske in Ljubljane, zato bo promet 30. julija na tem območju oviran.
Obisk bo potekal na območju Gorenjske in Ljubljane, zato bo promet 30. julija na tem območju oviran.

Letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena Ruska kapelica.

Udeležence  v  prometu  ponovno  opozarjamo,  da  bo 30. julija 2016 oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane - dopolnitev obvestila

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na spominsko slovesnost v počastitev stote  obletnice Ruske kapelice, ki bo potekala 30. julija 2016 pod Vršičem, povabil predsednika Ruske federacije Vladimirja Putina.

Pristojne vladne službe izvajajo vse potrebne aktivnosti, upoštevaje specifično situacijo  udeležbe na najvišji ravni, da zagotovijo varnost in nemoteno, optimalno delovanje za državljane.

V soboto, 30. julija 2016, bo zaradi slovesnosti pri Ruski kapelici na območju Gorenjske in  Ljubljane oviran promet. Udeležencem v prometu svetujemo, da na območju Gorenjske in Ljubljane 30. julija ne načrtujete potovanj  oz. se pravočasno pripravite in prilagodite svojo udeležbo v prometu.

Priporočamo, da načrtovane poti, ki jih nameravate opraviti po teh cestah, opravite v  dopoldanskem  času  ali jih prestavite na zgodaj zvečer, ko ne pričakujemo več zapor na  glavnih tranzitnih poteh. Zaradi prometno obremenjene sobote pričakujemo največje zgostitve v prometu sredi dneva in popoldan.

Letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena  Ruska kapelica. Zaradi udeležbe visokih gostov  na slovesnosti  policija  intenzivno pripravlja  ukrepe po najvišji stopnji varovanja.

Zaradi ukrepov, ki bodo sprejeti za zagotovitev varnosti, bo promet na območju Gorenjske (širše območje Letališča Jožeta Pučnika, gorenjska avtocesta  med  Ljubljano  in  predorom  Karavanke  ter  državna  cesta med Jesenicami in prelazom Vršič) in Ljubljane (severna obvoznica) oviran, saj bodo ceste na relacijah potovanja varovane osebe daljši ali krajši čas tudi zaprte. Lokalni promet bo sicer možen na vzporednih cestah, ki pa bodo glede na vrhunec turistične sezone prometno zelo obremenjene. Največje zgostitve pričakujemo opoldne in v popoldanskem času.

Na omenjenem območju se predvideva tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih  največja dovoljena masa presega 3500 kg, zato bo izdana posebna Uredba o omejitvi prometa na cestah v RS.

Voznikom, ki prihajajo iz zahodne in severne Evrope, svetujemo, da za pot proti Hrvaški uporabijo pot preko Italije, v obratni smeri pa pot preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu (Graz).

Svetujemo, da na ta dan v načrt potovanja ne vključijo slovensko-avstrijskega predora Karavanke na avtocesti A2, saj bo 30. julija čez dan večkrat zaprt v obeh smereh.

Uporabnikom avtoceste A10 iz smeri Salzburga priporočamo, da se na razcepu pri Beljaku     (Villach) usmerijo proti Italiji (A23, Trbiž/Tarvisio-Udine-Palmanova) in naprej proti Sloveniji  (priporočamo avtocesto A34, Villesse-Gorizia in nato v Sloveniji H4 Vrtojba-Razdrto).

Vozniki  naj  bodo  pozorni na oznake na spremenljivi signalizaciji že pred Salzburgom.

Za tiste, ki se nameravajo vračati proti severu, svetujemo navedeno italijansko smer ali uporabo primorske avtoceste A1 preko Ljubljane (A2/A1) in naprej po A1 proti Mariboru in Gradcu. Iz smeri Dalmacije (A3) svetujemo uporabo obvoza preko hrvaške avtoceste A4, madžarske M7 in slovenske A5 do Maribora in naprej proti Avstriji. Druga možnost je uporaba dolenjske avtoceste A2 (Obrežje-Ljubljana), iz Ljubljane pa je potem možna pot proti Postojni po primorski avtocesti A1 in preko Italije proti Avstriji ali smer po vzhodni obvoznici Ljubljane (A1) proti Mariboru in Gradcu.

Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, zato potnikom in obiskovalcem svetujemo, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

O zaporah cest bo obveščal tudi Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC):
www.promet.si

DARS - letak

 

Ključne besede


Prometprometna ureditevzastoji