Tim Gajser trenira tudi varno vožnjo

Novice

Tim in mehanik v njegovi ekipi Nejc Gajser sta premor pred dirko na Nizozemskem, ki bo 28. avgusta in na kateri naš šampion že lahko postane svetovni prvak v motokrosu v kraljevski kategoriji MXGP, izkoristila za opravljanje programa dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.


Vozniki začetniki se pri opravljanju tega programa situacijsko najbolj približajo tistim dogodkom in posledicam, ki se najpogosteje pripetijo na cesti v različnih pogojih in voznih razmerah. Na tečaju to storijo v kontroliranem okolju, s čimer pridobijo pomembne izkušnje za varno udeležbo v prometu. Tega se zaveda tudi Tim Gajser:

Mladi imamo na začetku malo izkušenj, zato se marsikdaj ne zavedamo, kakšne so lahko posledice naših ravnanj. Žal je tako, da je lahko na cesti že ena napaka ali napačna reakcija usodna.

Eden najboljših motokrosistov na svetu je prepričan, da bo opravljen tečaj pripomogel, da se bo pri vožnji z avtomobilom lažje soočal z nepredvidljivimi situacijami:

Vozniki lahko ogromno prispevamo k temu, da smo na cesti bolj varni. Pri vožnji z avtom je podobno, kot pri športu – več kot bomo trenirali, boljši bomo, zato menim, da bi morali tudi varno vožnjo čim večkrat trenirati.

Vodilni v svetovnem prvenstvu MXGP je priznal, da je na program za voznika začetnika sicer najprej gledal kot na obveznost, ki jo pač mora opraviti, vendar ga je doživetje na poligonu prepričalo, kako pomembno je takšno izobraževanje in da tudi adrenalina ni manjkalo:

Program je izvrstno zasnovan, saj je poučen, hkrati pa nadvse zabavno doživetje. Združuje prijetno s koristnim.

In kaj je bilo za virtuoza na motokros motorju na tečaju najbolj zanimivo?

Najboljša vaja je bila tista, ko ti zadnji del avta »odnese« in ga moraš poravnati,

je zaključil Tim, ki bo nekaj prostega čas pred zadnjimi tremi dirkami preživel na morju, konec avgustu pa ga že čaka pot na Nizozemsko, kjer bo zadnja tekma sezone na evropskih tleh, nato pa se motokros karavana seli v ZDA.

Tim Gajser v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Ključne besede


MXGPTim Gajservozniki začetniki

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji