AMD Cerknica praznuje 60-letnico

Novice

Zato vas vabijo na dogodek v soboto, 10. septembra ob deseti uri na Tabor v Cerknici. Poleg ogleda starodobnih vozil bo v Knjižnici potekala tudi razstava spominov.

Vir: stareslike.cerknica.org; lastnik: AMD Cerknica; foto: Jože Žnidaršič
Vir: stareslike.cerknica.org; lastnik: AMD Cerknica; foto: Jože Žnidaršič

Pred nekje šestdesetimi leti je v teh krajih začelo delovati Avtomoto društvo Lovko Ludvik – Bognar, ki je združevalo šoferje in avtomehanike v takratnem Domu ljudske tehnike na Taboru v Cerknici.

Že od samega začetka delovanja so organizirali tečaje vožnje. Tako je bilo leta 1964 preko 200 tečajnikov, kjer jih je kar 80% opravilo izpit za vožnjo. Teorija se je izvajala v njihovi učilnici na taboru, prve vožnje pa so izvajali kar na Cerkniškem jezeru – da je bilo bolj varno.

V teh letih se je nabralo veliko spominov, ki jih bodo delili na razstavi ob 60. letnici društva v Knjižnici v Cerknici, ki bo odprta tudi ob slovesnosti 10. septembra 2016. Na tem dogodku so udeležbo potrdila tudi društva starodobnikov iz Divače, Postojne, Pivke, Vipave in Škofljice.

AMD Cerknica zato poziva vse, predvsem pa starejše člane, da z njimi delijo spomine in izkušnje v Avto moto društvu, saj je arhiv dokaj neurejen.

Če morda razpolagate z zanimivimi posnetki ali dokumenti iz zgodovine društva, kontaktirajte predsednika Boštjana Zrimška na 041 797 307 ali preko naslova info@dimacenter.com.

Lepo vabljeni na dogodek, ki bo v soboto, 10. septembra ob deseti uri na Taboru v Cerknici. Poleg ogleda starodobnih vozil bo na samem dogodku nekaj štantov in predstavitev društev, možno pa se bo tudi včlaniti v AMD Cerknica in hkrati tudi v AMZS.

Ključne besede


AMDstarodobnikiCerknica

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji