Pester vikend za AMZS

Novice

Pravi prijatelji smo imeli pester in navdušujoč konec tedna. Poleg tridnevne udeležbe na 11. otroškem bazarju smo izvedli AMZS Družinsko uro v Kamniku, praznovali 60 let AMD Cerknica in 70 let AMD Zagorje, navijali za Tima Gajserja v Kaliforniji, Mateja Žagarja v Nemčiji in trial reprezentanco v Franciji.


Naj razstavljavec 11. Otroškega bazarja je AMZS

Od petka do nedelje smo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču zabavali otroke in starše in po vtisih sodeč odlično opravili svojo vlogo. Naši promotorji in inštruktorji so namreč skorajda narekovali ritem 11. Otroškega bazarja, ki je bil odet v rumeno barvo Pravega prijatelja..

Za trud so nam obiskovalci podelili naziv »Naj razstavljavca«, kar nam daje zagon za še boljše dogodke v prihodnosti. 

AMZS Družinska ura v Kamniku

V Kamniku smo to soboto mimoidoče zabavali in jih o prometni varnosti osveščali s pijanimi očali, simulatorjem vožnje motorja, otroško prometno ustvarjalnico in člansko točko. 

 

 

60 let AMD Cerknica

Avto-moto društvo Cerknica je praznovalo 60 let obstoja, kar so obeležili na slovesnosti v soboto s predstavitvijo starodobnih vozil  in spominov.

 

 

 

70 let AMD Zagorje

Avto-moto društvo Zagorje ob Savi je obeležilo 70 let svojega delovanja. Zbrane je nagovoril predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik, ki se je društvu zahvalil za dolgoletno delovanje in za njegov prispevek pri uresničevanju poslanstva AMZS na nacionalnem nivoju ter seveda tudi za doprinos k razvoju lokalnega okolja, pri čemer je zlasti izpostavil:

Veseli me, da v AMD Zagorje veliko pozornost namenjate krepitvi članstva. Člani so temelj naše organizacije, zadovoljni člani pa naši najboljši ambasadorji. V AMZS se bomo zato še naprej trudili, da vam pri krepitvi tega temelja pomagamo, hkrati pa zagotavljamo kakovostne storitve, ki bodo na eni strani pomagale povečevati pripadnost naših članov, po drugi pa privabljale nove.

Predsednik AMZS je društvu ob častitljivi obletnici podelil jubilejno listino, najbolj zaslužnim članom plaketo AMZS – prejeli so jo Marinka Mars, Marjan Matul in Bojan Motoh –, Janezu Celestini in Matjažu Razpotniku pa odličje za posebne uspehe pri delovanju društva.

Tim Gajser v Kaliforniji še uradno prejel naziv svetovnega prvaka

Motokrosisti so na prizorišču Glen Helen v ZDA sklenili sezono svetovnega prvenstva. Tim Gajser, ki je že pred tednom dni osvojil naslov svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP, je na zadnji dirki sezone osvojil tretje mesto. Nadvse uspešno sezono je tako sklenil, kot jo je začel, s stopničkami.

Vesel sem, da sem tudi na zadnji dirki osvojil stopničke, še posebej pa sem zadovoljen s potekom celotne sezone. V prvi dirki sem vozil preveč na silo. V drugo sem ubral drugačno taktiko in sem se celotno dirko boril s Cairolijem. Najprej se zahvaljujem mojim navijačem, ki so prepotovali dolgo pot iz Slovenije in me prišli spodbujati na drug konec sveta, ter seveda moji ekipi in družini. Nekaj prostih dni bo prišlo še kako prav, veselim pa se tudi že dirke za pokal narodov,

je razložil svetovni prvak Tim Gajser.

Žagar brez kančka sreče v Nemčiji

Osma dirka letošnje Speedway GP serije, ki je štela za VN Nemčije in bila že dvestota preizkušnja v zgodovini tega tekmovanja, ni prinesla nič novega. Še drugič zapored in tretjič letos je dirko dobil Avstralec Jason Lyons, drugo mesto si je privozil Poljak Bartosz Zmarzlik, tretje pa je zasedel še vedno vodilni v prvenstvu, Američan Greg Hancock.

Na žalost se ni prekinila niti nesrečna sezona Mateja Žagarja. Zbral je vsega tri točke in tako pristal na 15. mestu. Tokrat je sicer prikazal boljše starte, tudi vožnje, a mu je vedno zmanjkal kanček sreče, da bi že iz prvega zavoja izvlekel več in se s tem prebil v ospredje.

 

Ključne besede


AMZSAMDamzs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji