Formula Student

Novice

Ekipa študentov fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem predstavila projekt Formula Student.


V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem smo gostili ekipo fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, ki sodeluje v projektu Formula Student. Gre za projekt, ki študente uči, kako delovati kot podjetje, kako razvijati svoje sposobnosti ter kako združevati podjetja, znanje in inovativnost.

Vsako leto si zastavijo nove razvojne cilje projekta, zberejo ekipo pripravljeno na nove izzive in v času 10 mesecev snujejo, konstruirajo in na koncu tudi izdelajo čisto pravi dirkalnik, s katerem sodelujejo na mednarodnih tekmovanjih Formula Student.

Za tokratno predstavitev javnosti so izbrali AMZS Center varne vožnje na Vranskem, pri čemer smo jim v AMZS ponudili vso podporo, kakršno si za svoj trud tudi zaslužijo.

Po uvodni predstavitvi v učilnici, pri kateri so predstavili sam postopek izdelave dirkalnika, se je dogajanje preselilo na sam poligon, kjer je njihov voznik Rok Lampe opravil nekaj predstavitvenih voženj. Čeprav moč motorja, ki znaša 62 konjskih moči, zveni malo, pa prave lastnosti dirkalnika opiše pospešek, ki znaša od 0 do 100 kilometrov na uro, le 3.3 sekunde.

Prisotni sponzorji ter mediji so bili nad delom študentov navdušeni, zato jim vsi skupaj, še naprej želimo veliko uspehov na tekmovanjih.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji