AMZS mehaniki najboljši v Evropi

Novice

Ekipa AMZS mehanikov je v konkurenci avtomobilskih klubov iz 16 držav zmagala na usposabljanju klubskih mehanikov za pomoč na cesti FIA Road Patrol training for excellence 2016, ki ga je od 19. do 22. septembra v Šibeniku gostil hrvaški avto klub HAK.


Tekmovanje, na katerem se udeleženci izobražujejo in seznanjajo z novostmi na področju pomoči na cesti in avtomobilizma, poteka pod okriljem FIA in ARC Europe, mednarodne mreže za pomoč na cesti, ki jo je leta 1991 ustanovilo osem evropskih avtomobilskih klubov, danes pa zagotavlja pomoč na cesti v kar 43 evropskih državah. Njena članica je tudi Avto-moto zveza Slovenije, ki so jo letos zastopali Jurij Kočar, Mihael Jamnik in Jasmin Kajtazović iz enote Ljubljana ter Franc Žerovnik iz enote Kranj.

Naloge mehanikov, ki so jih zasnovali strokovnjaki iz belgijskega avtomobilskega kluba TCB, nizozemskega ANWB in britanskega AA, so temeljile na realnih (vsakdanjih) primerih okvar na avtomobilih. Razlog zanje so morali odkriti na podlagi lastnega znanja in izkušenj, brez diagnostičnih naprav. Pri tem se je ocenjevalo tudi način komunikacije s »stranko« in ustreznost vprašanj, ki so jih »stranki« zastavljali o obnašanju vozila pred in po pojavu okvare. Bistveni sta bili iznajdljivost in sposobnost improvizacije. Ekipa AMZS se je pri reševanju teoretičnih in praktičnih nalog odlično znašla in osvojila prvo mesto. Drugi so bili mehaniki iz avstrijskega kluba ÖAMTC, tretji pa Švicarji (TCS).

Direktorica AMZS, d. d., Lucija Živa Sajevec je ob izjemnem uspehu izpostavila:

Ponosna sem na svoje sodelavce. Takšni dosežki AMZS še dodatno potrjujejo, da v AMZS znamo in zmoremo pomagati našim članom v še tako zahtevnih situacijah. In to ne le z vleko pokvarjenega ali v nesreči poškodovanega vozila. V AMZS kot pomoč na cesti označujemo hitro intervencijo, pri kateri lahko mehanik varno odpravi nastalo napako na sami lokaciji, kjer je do okvare prišlo, hitro popravilo pa vozniku omogoča nemoteno nadaljevanje poti. V povprečju kar šest od desetih okvar naši mehaniki odpravijo takoj, torej že na mestu samem. Zagotovo so jim tudi te bogate izkušnje s terena pomagale, da so premagali prav vso konkurenco, za kar jim seveda iskreno čestitamo.

FIA in ARC organizacijo tekmovanja zaupata enemu od avtomobilskih klubov iz svojih vrst. AMZS bo, če bo s kandidaturo uspel, tekmovanje gostil leta 2017.

 

 

Ključne besede


pomoč na cestiARC

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji