Generalni sekretar AMZS Robert Štaba kot gost sodeloval na zadnjem dnevu Festivala za tretje življenjsko obdobje

Novice

V okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje so potekale številne predstavitve in aktivnosti. V petek, 30. 9. 2016, je v Cankarjevem domu na predstavitvi delovanja organizacije Zlata mreža, ki svoje poslanstvo namenja pomoči starejšim in med drugim tudi njihovim prostovoljnim brezplačnim prevozom, svoje videnje o tem, kako varno v promet vključiti starejše, predstavil tudi generalni sekretar AMZS Robert Štaba.


Vse zbrane je na pogovoru pozdravila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak. Poleg generalnega sekretarja AMZS Štabe so sodelovali še vodja projekta Zlata mreža Eva  Jelnikar Mrak, dva prostovoljna voznika (prostoferja) Edvard Kužnar in Rajko Primc, predsednik Zavoda Zadihaj Teo Bunta, upokojeni profesor za psihologijo Filozofske fakultete dr. Marko Polič in Niko Mihelič iz Agencije za varnost prometa.

Robert Štaba je kot predstavnik AMZS najprej pozdravil projekt Prostofer (brezplačni prevozi voznikov volonterjev starejših, ko prevoz nujno potrebujejo) in spregovoril o varnosti starejših v prometu. Po njegovem mnenju je treba vzpodbujati čim daljšo mobilnost ljudi, hkrati pa poskrbeti da to počnejo varno. Pri tem je torej zelo pomembno, da starejše vzpodbujamo, da svoje veščine obnavljajo.

 

Ključne besede


DogodekPrometna varnostRobert Štaba

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji