Cene naftnih derivatov v Sloveniji niso več enake

Novice

Vlada Republike Slovenije je včeraj uresničila napoved in sprostila cene naftnih derivatov na bencinskih servisih ob avtocestnem križu in hitrih cestah, zato bodite pri točenju goriva pozorni – cene se lahko glede na ponudnika in lokacijo razlikujejo.


V AMZS pozorno spremljamo dogajanje na trgu pogonskih goriv. Sprostitev cen 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestnem križu in hitrih cestah vidimo kot nedvoumno napoved, da se bodo cene teh goriv ob avtocestnem križu in hitrih cestah v prihodnje povečale oziroma znižale se zagotovo ne bodo, saj se tudi doslej niso – že sedaj so imeli naftni trgovci možnost prodajati goriva po nižjih cenah od določenih, pa jih niso.

V AMZS se vsekakor zavzemamo za načela delovanja prostega trga, ki praviloma res prinaša prednosti za potrošnike, vendar le ob pogoju, da prosti trg pravilno deluje. Trg z naftnimi derivati, ki ga pri nas v 90 odstotkih obvladujeta le dva trgovca, ne deluje na tak način, zadostna konkurenčnost ni zagotovljena. In ker se bodo zaradi deregulacije cene goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah povečale, to za potrošnike –  tudi za naše člane – nikakor ni dobro.

Članom in vsem drugim voznikom svetujemo, naj točijo gorivo tam, kjer je ceneje: v tem primeru na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa, hkrati pa si bomo prizadevali za čim boljše obveščanje voznikov o cenah goriva. V sodelovanju s tujimi avtoklubi namreč že sedaj spremljamo in objavljamo cene goriv po evropskih državah   in na ta način voznikom svetujemo ter pomagamo pri načrtovanih poteh v tujini.

Ključne besede


Cene goriv

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji