AMZS na letni generalni skupščini FIA

Novice

Delegacija AMZS, ki jo vodi predsednik AMZS Anton Breznik, se v teh dneh na Dunaju udeležuje letne generalne skupščine mednarodne avtomobilistične zveze FIA, najpomembnejšega letnega dogodka pod njenim okriljem. Gre za največji tovrstni dogodek doslej, saj sodeluje več kot 400 delegatov iz 175 klubov, članov FIA.


Delegati odločajo o spremembah statuta, mednarodnih pravil in etičnega kodeksa. Potekajo tudi potrditve članov delovnih teles in izvolitev novih v Svetovni svet za mobilnost in turizem. Pomembna odločitev delovnih teles FIA je bilo tudi sprejetje treh novih klubov s Kosova.

Ob generalni skupščini FIA so se predstavniki AMZS, poleg predsednika še generalni sekretar Robert Štaba, vodja področja za mednarodne zadeve Nada Pavšin in direktorica AMZS, d. d., Lucija Sajevec, udeležili številnih srečanj in sestankov, pomembnih za AMZS: izredne generalne skupščine FIA Regija I, srečanja skupine COFO, na katerem je Nada Pavšin predstavila uspešno delo AMZS na področju pridobivanja novih članov – AMZS je namreč uspel obrniti trend in sedaj članstvo že drugo leto zapored konstantno narašča –, AIT generalne skupščine (AMZS aktivno sodeluje v skupinah, ki skrbijo za mednarodne dokumente, kot so mednarodno vozniško dovoljenje in karneti), ter FIA Fundation, kjer so vodstva klubov predstavila številne projekte s področja varne mobilnosti, ki jih ta sofinancira, in je v globalni mobilnosti prepoznano orodje za zmanjševanje števila umrlih in poškodovanih na cestah po Evropi in svetu. V FIA Fundation so pozornost namenili tudi projektu EuroRAP, pri katerem je bil AMZS predstavljen kot najpomembnejši strokovni partner v Evropi. AMZS je bil izpostavljen tudi glede projekta Najboljši mladi voznik, s katerim je uspel pridobiti sredstva iz fonda FIA – M, ki jih ta organizacija namenja za področje varne mobilnosti (upravljanje prometne varnosti, ceste in mobilnost, vozila, udeleženci v cestnem prometu, ukrepanje po nastanku prometne nesreče).

  

Ključne besede


FIAJean TodtAnton BreznikRobert ŠtabaLucija Sajevecanton breznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji