Prometna varnost za predšolske otroke

Novice

Otrokom iz vrtca na Zgornji Polskavi smo predstavili osnove pravilnega obnašanja v prometu.

Najmlajši so bili tako navdušeni, da so sami sodelovali in postavljali vprašanja.
Najmlajši so bili tako navdušeni, da so sami sodelovali in postavljali vprašanja.

Na povabilo vodstva vrtca Zgornja Polskava smo se udeležili njihovega prometno-preventivnega dogodka. Inštruktor AMZS Centra varne vožnje je otrokom predstavil osnovna prometna pravila s poudarkom na varnosti otrok v prometu. Otroci so znanje črpali in inštruktorju sami postavljali zanimiva vprašanja. Teme so bile razdeljene v tri sklope, in sicer otroci na kolesu, skiroju in rolerjih, drugi sklop je zajemal obnašanje pešcev v prometu in tretji varnost otrok v avtomobilih.

Po kratkem teoretičnem delu je sledil za otroke še zanimivejši praktični del, v katerem so z vožnjo električnih vozil spoznavali, kako se v prometu obnaša varen voznik.

V prihodnje želimo tovrstne dogodke ponuditi tudi ostalim vrtcem po Sloveniji in tako že malčke podučiti, kako se je potrebno pravilno obnašati v prometu. Glede na zanimanje, ki ga izvabimo iz otrok, ste lahko prepričani, da bi dogodek v vaši organizaciji odlično uspel.

V kolikor bi torej želeli, da pripravimo tovrstni dogodek v vašem vrtcu, nam pišite na cvv@amzs.si ali pa nas pokličite na 080 26 36.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji