AMD Šlander Celje obeležilo 70 let delovanja

Novice

AMD Šlander Celje, eno največjih društev, združenih v Avto-moto zvezo Slovenije, je včeraj v celjskem Narodnem domu pripravilo slovesnost, s katero so počastili sedem desetletij svojega delovanja in najbolj zaslužnim podelili priznanja društva in Avto-moto zveze Slovenije. Slavnostni govornik je bil dolgoletni predsednik društva Jože Zimšek.


Zimšek je v nagovoru izpostavil pomembno vlogo, ki jo ima društvo že od začetka delovanja: sodeluje pri prometni vzgoji najmlajših in pri preventivnih akcijah, ustvarja pogoje za avto-moto šport ter svojim članicam in članom, skupaj z Avto-moto zvezo Slovenije in AMZS, d. d., zagotavlja široko paleto članskih storitev in ugodnosti, s katerimi jim zagotavlja varno mobilnost.

Mobilnost v najširšem smislu je vse bolj prisotna v našem vsakdanjem življenju. Tako v času delovne aktivnosti kot v prostem času, času dopustov, počitnic, ko je promet osebnih vozil še posebno vpet v spodbujanje mobilnosti in celostnega pristopanja, do reševanja vse bolj zahtevnih nalog v prometu in za njegovo varnost. Naše društvo AMD Šlander Celje zato že sedemdeset let postavlja v ospredje osveščenega in usposobljenega voznika, primerne članske usluge in zadovoljstvo članic in članov,

je poudaril Zimšek, ki je ob tej priložnosti za pomemben prispevek k razvoju in uspehom Avto-moto zveze Slovenije prejel naziv častnega člana Avto-moto zveze Slovenije. Poleg dolgoletnega uspešnega vodenja AMD Šlander Celje namreč že mnoga leta aktivno sodeluje tudi v organih AMZS (je član Upravnega odbora, predsednik Komisije za gospodarsko finančna vprašanja in član nadzornega odbora AMZS, d. d.).

Za dolgoletni trud in požrtvovalno delo je Avto-moto zveza članom AMD Šlander Celje podelila častni znak, ki so ga prejeli: Karl Kosaber, Alojz Melavc, Aleš Vrečko in Ivan Stjepan Zakošek, društvu pa jubilejno listino za 70 let delovanja. Odličja je podelilo tudi društvo: Jože Zimšek, Karl Kosaber, Alojz Melavc, Sonja Urlep in Ivan Stjepan Zakošek so prejeli naziv častnega člana, Igor Belle, Danijel Bregar, Vili Končan, Norbert Salobir, Roman Jernejc, Avto-moto društvo Kranj, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in šport Mestne občine Celje, Športna zveza Celje in Avto-moto zveza Slovenije so prejeli posebno priznanje, Milan Flis, Robert Kastelic in Blaž Lilija pa priznanje. To so prejeli tudi najboljši športniki AMD Šlander Celje v letošnji sezoni, in sicer: Mai Sadar, Katja Pivk, David Rotar, Martin Mihič, Anže Dovjak, Klemen Prešeren, Mark Kastelic, Klemen Jug in Urban Marolt.

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik se slovesnosti zaradi udeležbe na letni generalni skupščini mednarodne avtomobilistične zveze FIA, najpomembnejšega letnega dogodka pod njenim okriljem, ki je v tem tednu potekala na Dunaju, žal ni mogel udeležiti, je pa predsednika in člane društva nagovoril s pismom, v katerem je poleg vloge, ki jo je AMD Šlander Celje imelo v preteklosti izpostavil zlasti izzive, pred katerimi je AMZS:

Naj vam ob koncu zaželim uspešno delo še naprej. Pred vsemi nami so namreč še mnogi izzivi. Že prihodnji teden bomo na Skupščini AMZS, najvišjem organu naše organizacije, odločali tudi o spremembi temeljnega akta, h kateri smo se zavezali v tem mandatu, to je o Predlogu besedila Statuta Avto-moto zveze Slovenije ... Sprejetje Predloga besedila statuta nam bo omogočilo enakopravno in moderno združevanje, hkrati pa bomo po vzoru sorodnih združenj, kot sta FIA in FIM, ter drugih mednarodnih institucij, modernizirali našo organizacijo in njen način dela, da bomo kos tako izzivom, ki so že bili zaznani pri dosedanjem delovanju, kot tudi tistim, ki nas še čakajo. Ponosen sem, da bomo prihodnost Avto-moto zveze Slovenije gradili skupaj z vami!

Je pa zbrane ob tej priložnosti pozdravil in nagovoril podpredsednik AMZS Jože Režonja.

Slovesnosti, ki so jo z glasbenimi točkami popestrili dijaki Gimnazije Celje Center, se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Celje mag. Darja Turk.

 

 

Ključne besede


AMDAMD Šlander

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji