NK Maribor v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem

Novice

Nogometaši Maribora osvojili osnovne elemente varne vožnje


V AMZS Center varne vožnje so se danes pripeljali mladi nogometaši NK Maribor. Vodstvo kluba je želelo ob koncu leta pripraviti nekaj koristnega za svoje športnike in jim omogočiti dodatno znanje o preventivi v prometu in varni vožnji. Pripeljali so jih v AMZS Center varne vožnje, kjer smo z veseljem prisluhnili njihovim željam in jim pripravili program varne vožnje. Nogometaši so dokazali, da niso spretni samo z žogo, ampak da se dobro znajdejo tudi z vozili na naših mokrih in zasneženih površinah. Ekipa NK Maribor ima v svoji vrsti veliko mladih voznikov, ki morajo opraviti zakonsko predpisani Program dodatnega usposabljanja za voznika začetnika, zato se bomo z nekaterimi izmed njih srečali še enkrat.

Program so začeli s kratko teorijo o aktivni in pasivni varnosti. Nato so se s svojimi vozili odpeljali na poligon in osvojili osnovne elemente varne vožnje. Med programom smo ujeli kapetana Nika Lorbka in vratarja Marina Hamerja, ki sta primerjala poligon z nogometnim igriščem: “Mislim, da se dobro znajdemo tudi z manevriranjem vozila, ne le na nogometnih zelenicah. Opravili smo nekaj vaj na mokrem vozišču in vadili zavoj na taki površini ob zanašanju vozila ter vozili med stožci.“ Njihovo zavzetost in pripravljenost pri izvajanju vaj na drsnih površinah so pohvalili AMZS inštruktorji varne vožnje, ki se bodo z nekaterimi nogometaši srečali tudi na Programu za voznike začetnike. “Vsaj polovica nas je v ekipi voznikov začetnikov in Program bomo opravili v vašem Centru varne vožnje, ker je odličen in eden najboljših v Evropi,” je dodal Lorbek.

Še predobro se spomnimo prometne nesreče, ki je letos avgusta prizadela svojce, člane kluba Maribor in vso Slovenijo. V tragični nesreči sta življenje izgubila dva mlada nogometaša B ekipe. V želji, izboljšti vozniške sposobnosti, so v klubu sprejeli odločitev, da jih bodo dodatno izobraževali tudi na področju preventivne vožnje. Znanje, ki so ga dobili na Vranskem, bodo nogometaši prenesli na svoje kolege v klubu, prijatelje in družino, tako pa se zavest o pomenu varne vožnje krepi in pridobiva pomembno mesto v razmišljanju mladih.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji