AMZS na delovnem srečanju FIA regija I za večjo pravno varnost potrošnikov

Novice

V Bruslju je včeraj potekalo srečanje delovne skupine FIA regija I s področja prava in varstva potrošnikov, ki svoj trud usmerja predvsem v pravne zadeve na področju mobilnosti.


Tokrat so njeni člani, med katerimi je tudi vodja področja za kadrovske, splošne in  pravne zadeve v Avto-moto zvezi Slovenije Simon Jurkovič, obravnavali temo izmenjave podatkov, ki jih zbirajo »pametni« avtomobili. Sodobni avtomobili so namreč sposobni zbrati vedno več podatkov o navadah in ravnanju voznikov, s čimer proizvajalci že lahko posegajo v voznikovo zasebnost. Precejšen del pozornosti je delovna skupina namenila tudi servisnim posegom po škandalu avtomobilskega giganta Volkswagen in pravnim postopkom, ki so bili po njegovem razkritju izvedeni. Oblikovana so bila stališča glede ureditve t. i. avtomobilske črne skrinjice (Event Data Recorder). Skupaj s tehnično delovno skupino in tremi gostujočimi strokovnjaki pa so obravnavali še vse večjo dilemo glede vedno večjega odpoklica avtomobilov, predvsem tihih odpoklicev, o katerih večina potrošnikov sploh ni obveščena.

Vodja pravne strokovne službe v AMZS Jurkovič je delovno srečanje izkoristil še za navezavo stikov s pravnimi svetovalci tujih klubov (ADAC in ÖAMTC) in se dogovoril za intenzivno sodelovanje na tem področju v prihodnosti.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji