AMZS tehnično podpira SMART CITY BIKES v Kranju

Novice

Poslovna enota AMZS v Kranju je začela upravljati tehnično plat mobilnega projekta SMART CITY BIKES, ki je odslej na voljo uporabnikom v Kranju. Kot je ob začetku delovanja preprostega, praktičnega in ekološko naravnanega sistema prevoza po mestu izpostavil vodja kranjske enote Uroš Grabec, je AMZS pristopil k projektu zato, ker podpira najrazličnejše oblike mobilnosti, in dodal: »Naša vloga pri projektu SMART CITY BIKES je, da s strokovnim osebjem in znanji, ki jih imamo, skrbimo za nemoteno delovanje sistema ter mu zagotavljamo ustrezno logistično podporo.«


 

SMART CITY BIKES uporabniku omogoča, da s preprosto izposojo in vračilom kolesa poveže različne oblike prevoza in si olajša način svojega potovanja, bistveno prihrani čas iskanja parkirnega mesta in zmanjša izpuste CO2. S kolesom je tudi dostop v sicer zaprto mestno jedro Kranja veliko lažje.

Letna naročnina na storitev SMART CITY BIKES v Kranju, ki uporabniku zagotavlja brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko, je 10 evrov, ure uporabe pa si lahko, v skladu s svojimi željami, sam porazdeli po dnevih. Registracijo v sistem opravi prek spleta. Uporabnik ob registraciji in podpisu pristopnice pridobi uporabniško ime in geslo ter kartico za dostop do sistema, ki ga lahko torej uporablja s kartico, če je nima s sabo in kolo nujno potrebuje, pa z uporabniškim imenom in geslom, ki ju prejme ob registraciji.

Sistem SMART CITY BIKES, ki je uporabnikom v Kranju na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu, ima trenutno šest postaj, ki so med sabo oddaljene med 300 in 500 metrov. Vsaka od šestih postaj ima deset ključavnic in pet koles, skupaj trenutno 30 koles.

Več informacij o sistemu nadjdete na tej povezavi

 

Ključne besede


AMZSamzsSMART CITY BIKES

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji