Kartodrom v Slovenji vasi bo zaživel poleti

Novice

Družba AMZS, d. d., je minuli teden skupaj s predstavniki Občine Hajdina krajanom predstavila načrtovane aktivnosti, ki naj bi se odvijale na kartodromu v Slovenji vasi. Poleg karting steze bo družba AMZS na tej lokaciji organizirala še različne športne ter druge dogodke, povezane s svojo dejavnostjo in poslanstvom, vključno s preventivnimi programi. Kartodrom bo predvidoma zaživel že to poletje.


Pomemben del aktivnosti v multifunkcijskem objektu bo povezanih s karting stezo. Ta bo namenjena tako treningom voznikov državnega prvenstva in mednarodnih dirk kot vsem, ki si želijo atraktiven in nekoliko bolj adrenalinski način sprostitve. Vsi, željni ukvarjanja s tem športom, tako posamezniki kot pravne osebe, si bodo lahko kartinge izposojali. AMZS načrtuje, da bi se na kartodromu odvijale tudi dirke državnega prvenstva in tekme z mednarodno udeležbo, kar je priložnost za še dodaten turistični razvoj tega območja.

Veliko pozornost bo AMZS, v skladu s svojim poslanstvom, na tej lokaciji namenil preventivnim dejavnostim, še zlasti za motoriste, obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi na simulatorju varne vožnje, za zaključene skupine bo organiziral druženja in »team-buildinge«.

Naš cilj je, da na kartodromu v Slovenji vasi zagotovimo čim bolj pestro dogajanje, namenjeno najrazličnejšim ciljnim skupinam. Želimo si, da ta lokacija postane stičišče in prostor, kjer bodo ljudje radi preživljali svoj prosti čas, poleg tega pa se, predvsem na področju prometne varnosti, tudi izobraževali, s čimer bomo vsi skupaj prispevali k zmanjševanju števila prometnih nesreč,

je izpostavila direktorica družbe AMZS, d. d., Lucija Sajevec, ki je ob tem še poudarila, da so v AMZS v skrbi za ljudi in naravno okolje kupili sodobne, štiritaktne kartinge, opremljene z blažilci hrupa, ki zagotavljajo nižjo raven hrupa, kot jo sicer določajo zakonodajni standardi.

Z veseljem ugotavljamo, da se aktivnosti v zvezi s kartodromom v Slovenji vasi odvijajo v pozitivni smeri. Glede na to, da je v preteklem letu prišlo do spremembe lastnika, smo toliko bolj zadovoljni, da se bodo dejavnosti na tej lokaciji kmalu začele odvijati. Vsekakor podpiramo, da bo poleg treningov in tekmovanj aktivnost usmerjena tudi v preventivno in praktično izobraževanje. Za lokalno skupnost in občane, ki živijo v neposredni bližini, je pomembno, da se družba ukvarja z dejavnostjo, ki ni preveč hrupna in ne zmanjšuje kvalitete življenja občanov. Prvi korak je že bil storjen s predstavitvijo dejavnosti novega lastnika vaščanom Slovenje vasi, absolutno pa bo v prihodnosti treba iskati sinergijske učinke  v korist vseh,

 je povedal župan občine Hajdina mag. Stanko Glažar.

Družba AMZS, d. d., je kartodrom v Slovenji vasi lani kupila od Dravskih elektrarn Maribor. Dela za ureditev objekta že potekajo, dejavnost pa naj bi predvidoma zaživela že to poletje. 

Ključne besede


AMZSamzsLucija SajevecStanko Glažarkartodrom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji