France Kmetič novi generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije

Novice

Upravni odbor Avto-moto zveze Slovenije je na seji, ki je minuli četrtek, 20. 4. 2017, potekala v Trebnjem, Franceta Kmetiča, dolgoletnega urednika Motorevije, imenoval za novega generalnega sekretarja Avto-moto zveze Slovenije. Funkcijo bo nastopil s 1. 5. 2017.


Dosedanji generalni sekretar Robert Štaba, ki je marca letos odstopil zaradi osebnih razlogov, ostaja v AMZS kot vodja področja evropskih in mednarodnih projektov. Za novega odgovornega urednika Motorevije je upravni odbor imenoval dosedanjega urednika – novinarja Blaža Poženela.

Kot je izpostavil predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik, največja nevladna organizacija na področju varne mobilnosti in nacionalna panožna zveza za motošport in karting ohranja začrtano smer:

V Avto-moto zvezi Slovenije z novim generalnim sekretarjem nadaljujemo zastavljeno pot na treh ključnih področjih našega delovanja: članstvu, varni mobilnosti in avto-moto športu. France Kmetič, ki je Motorevijo urednikoval več kot 33 let, do najmanjše potankosti pozna ustroj in delovanje celotne Skupine AMZS – tako zveze, avto-moto društev in avto-moto touring klubov kot družbe AMZS, d. d. Prepričan sem, da bo z izkušnjami, strokovnim znanjem in kompetencami, predvsem pa zaradi zaupanja in spoštovanja, ki ga uživa, ne le v kolektivu temveč tudi pri drugih deležnikih, svoje delo uspešno opravljal v skladu s poslanstvom in strategijo AMZS.

France Kmetič se je predsedniku Avto-moto zveze Slovenije in članom upravnega odbora zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril, da bo uresničevanje zastavljenih ciljev središče njegovega dela:

Avto-moto zveza Slovenije ima sprejeto strategijo razvoja in obdobni načrt dela z jasno postavljenimi cilji na vseh treh temeljnih področjih delovanja. Zavedam se, da jih lahko dosežemo le s skupnimi prizadevanji in složnim delom vseh članov organov Avto-moto zveze Slovenije, sodelavcev Avto-moto zveze Slovenije, v sodelovanju z avto-moto društvi in avto-moto touring klubi ter zaposlenimi v AMZS, d. d., pa tudi s tvornim prispevkom vseh, ki sooblikujejo razvoj varne mobilnosti in avto-moto športa.

Predsednik Breznik in upravni odbor sta se dosedanjemu generalnemu sekretarju Robertu Štabi zahvalila za uspešno delo, ki se med drugim odraža s ponovno rastjo članstva. Po večletnem upadanju je Skupina AMZS uspela ne le zaustaviti padec, temveč celo obrniti trend. AMZS tako znova združuje že več kot 75 tisoč članov in članic.

»Z zaupanjem, ki nam ga izkazujejo naši člani, bomo lahko tudi v prihodnje zastopali njihove interese in si prizadevali za varno mobilnost vseh udeležencev v cestnem prometu, poleg tega pa podpirali naše športnike in se trudili za razvoj avto-moto športa,« je še izpostavil predsednik Avto-moto zveze Slovenije.

Urednikovanje Motorevije, ki letos obeležuje 60. obletnico izhajanja, s 1. majem 2017 prevzema Blaž Poženel. Kot urednik – novinar pri njenem nastajanju sodeluje že skoraj 20 let, ob imenovanju za odgovornega urednika pa je dejal, da bo Motorevija še naprej pomembna vez Avto-moto zveze Slovenije s člani in članicami AMZS, ki jih bo, tako kot vse svoje druge bralce, še naprej obveščala o vsem, kar je zanje pomembno, jim svetovala, poročala o novostih in jim pomagala z nasveti.

»Še naprej bomo pozorno spremljali dogajanje v svetu avtomobilizma, preučevali razvoj cestne infrastrukture, stopali v korak s tehnologijo, ocenjevali prometno varnost in zakonodajo na tem področju, ob tem pa bdeli nad tem, kaj se dogaja v motošportu, v naših avto-moto društvih in avto-moto touring klubih ter še marsičem,« je napovedal Poženel.

 

Ključne besede


AMZSAnton BreznikFrance KmetičamzsRobert ŠtabaBlaž Poženel

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji