Najboljši za volanom: dobili prva dva finalista

Novice

Včeraj smo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem dobili prva dva finalista izbora Najboljši za volanom, v katerem Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s Policijo, Rdečim križem Slovenije, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo in drugimi partnerji pod okriljem FIA izbira najboljšega mladega voznika ali voznico v Sloveniji.


Za laskavi naziv se bosta v finalu, skupaj še z osmimi kandidati, ki bodo znani maja, pomerila Žani Sladič in Filip Breznik.

V prvi fazi izbora so morali mladi na spletni strani www.najboljsizavolanom.si reševati spletni test, v katerem jih je čakalo 20 vprašanj iz poznavanja cestnoprometnih predpisov, prve pomoči, avtomobilizma in avtomobila, je bilo izpolnjenih več kot 1500 vprašalnikov. »Z odzivom smo izjemno zadovoljni, saj test od mladih zahteva precej znanj in truda, zato njihovo sodelovanje nikakor ni samoumevno. Število sodelujočih nas opogumlja, saj kaže na to, da v Sloveniji imamo mlade voznike, ki jim za prometno varnost in kaj se dogaja na naših cestah ni vseeno,« ugotavlja vodja projekta mag. Jure Kostanjšek, sicer vodja področja varna mobilnost pri AMZS, ki še izpostavlja, da so zelo spodbudni tudi rezultati rešenih testov: »Meja za uvrstitev v praktični del tekmovanja, na katerega smo povabili najboljših 100 reševalcev spletnega testa, je bila 90 odstotkov pravilno rešenih vprašanj. Sodelujočih, ki so dosegli  tak izid testa je bilo toliko, da smo morali, da število polfinalistov ni preseglo kvote 100, izvesti žreb.«

V polfinalu preizkus praktičnega znanja in veščin

V drugem krogu izbora, ki se je začel včeraj s prvim polfinalom, AMZS v sodelovanju s Policijo in z Rdečim križem Slovenije na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem preverja znanje in spretnosti s praktičnimi vajami, s katerimi sta najbolje opravila Žani Sladič in Filip Breznik. V finalu, ki bo 2. 6. 2017, prav tako na poligonu na Vranskem, se bosta pomerila še z osmimi tekmeci, ki bodo znani maja, ko bodo organizirani še štirje polfinalni izbori.

 

Na najboljše mlade voznike in voznike čakajo privlačne nagrade

Naslov »Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije« je že sam po sebi dosežek, ki si zasluži spoštovanje in občudovanje. Nenazadnje se bo lahko zmagovalec oziroma zmagovalka upravičeno pohvalil, da je »najboljši mladi voznik pri nas«. Z naslovom »Najboljši mladi voznik ali voznica Slovenije« bo postal tudi mladi ambasador varne vožnje AMZS in Avto-moto zvezi Slovenije pomagal pri osveščanju mladih o pasteh in nevarnostih vožnje avtomobila.

Najboljši za volanom pa bo lahko resničen zgled na cesti, saj se bo kar leto dni brezplačno vozil z avtomobilom VW up! beats – živahnim, okretnim, prostornim in trendovskim Volkswagnovim malčkom, ki z odličnim zvočnim sistemom BeatsAudio skrbi, da v avtu ni nikoli dolgčas.

VW up! beats v brezplačno enoletno uporabo dobi le zmagovalec, a tudi drugi udeleženci finalnega tekmovanja ne bodo odšli domov praznih rok. Na pogumne mlade voznike in voznice čakajo še številne zanimive nagrade – na primer Garminova akcijska kamera ali pametna zapestnica z GPS in merjenjem srčnega utripa na zapestju, Petrolova klub kartica z bogatimi ugodnostmi, celoletno zavarovanje za tujino Vzajemne, AMZS nagradni bon in še kaj … Da mladi vozniki in voznice ne bodo žejni, pa bo poskrbela Radenska, uradna voda izbora.

   

        

Ključne besede


AMZSamzsJure KostanjšekNajboljši mladi voznik SlovenijeNajboljši za volanom

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji