Ford akademija v AMZS Centru varne vožnje

Novice

Dinamično s športnimi vozili v varnem okolju


V AMZS Centru varne vožnje smo prisluhnili željam voznikov, ki jim je ljuba dinamična vožnja, in za lastnike Fordovih vozil pripravili poseben program dinamične vožnje. Osvajanje dinamične vožnje v varnem okolju lahko voznikom zagotavlja obvladovanje visoko zmogljivega vozila v vsakdanjem prometu.

Program je prilagojen dinamičnemu načinu življenja tovrstnih voznikov in na varen način omogoča preizkus zmogljivosti, ki jih v prometu ni mogoče preizkusiti. Vozniki so se v programu soočili z vožnjo na različnih površinah, med drugim tudi na mokri in spolzki podlagi. Sodoben poligon omogoča izvedbo programa, ki vozniku predstavi nove načine vožnje in mu omogoči, da preizkusi vse zmogljivosti svojega jeklenega konjička.

Znamka Ford je povabila voznike svojih športnih vozil Focus RS, Fiesta ST in Mustang. Tečajniki so spoznali tehnično-konstrukcijske posebnosti vozila, zmogljivosti in vrste pogona ter vpliv tega na vožnjo, razumevanje razlogov za nastanek tveganja in nevarnosti pri vožnji. Tečajniki so se na dinamičen, a hkrati odgovoren način soočili z vsemi posebnostmi.

Več pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji