Zmagovalci AMZS izbora za FIA ETEC mladi kolesarji iz AMD Gorica

Novice

Zmagovalci AMZS izbora za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki je danes potekal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, so mladi kolesarji iz AMD Gorica. Ti so tako postali slovenski predstavniki na 32. FIA ETEC tekmovanju, ki ga bo od 14. do 17. 9. 2017 v Albaniji organiziral albanski avtomobilski klub ACA.

Foto: Polona Avanzo
Foto: Polona Avanzo

Mednarodna avtomobilistična zveza FIA veliko pozornosti namenja varni mobilnosti vseh udeležencev v prometu. Za mlade kolesarje že 32. leto zapored organizira prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki je sestavljeno iz praktičnega preskusa vožnje s kolesom po poligonu, teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov in risbe s prometno vsebino, ki jo mora narisati tekmovalec. Po celi Evropi v nacionalnih izborih, ki jih organizirajo nacionalni avtomobilski klubi – v Sloveniji Avto-moto zveza Slovenije –, sodeluje več kot milijon otrok, starih med 10 in 12 let. Najboljši iz posamezne države se nato udeležijo zaključnega tekmovanja, ki ga organizira eden od evropskih avtomobilskih klubov.

Avto-moto zveza Slovenije se tekmovanja FIA ETEC udeležuje že od leta 1997. Kot je izpostavil vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije mag. Jure Kostanjšek, je eden od ciljev k sodelovanju privabiti čim večje število otrok, saj v pripravah na tekmovanje pridobijo znanje o cestnoprometnih predpisih ter se s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobijo za varno vožnjo v prometnem vsakdanu, kar je vsekakor kamenček v mozaiku večje prometne varnosti. »V letošnjem letu smo izjemno zadovoljni z odzivom: sodelovalo je 11 ekip iz osmih avto-moto društev, skupaj 66 tekmovalcev,« je bil zadovoljen Kostanjšek. Poleg zmagovalcev iz AMD Gorica sta bili na zmagovalnem odru še ekipa AMD Štefan Kovač Murska Sobota 2 in ekipa AMD Dravograd 2. Za njimi so se uvrstile ekipe: AMD Moste 1, AMD Kamnik, AMD Pinko Tomažič Piran, AMD Moste 2, AMD Markovci, AMD Dravograd 1, AMD Štefan Kovač Murska Sobota 1 in AMD Kočevje.

Sodelujoče sta pozdravila in jim zaželela uspešno udeležbo na tekmovanju, predvsem pa čim bolj varne poti tako s kolesom kot tudi sicer, generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije France Kmetič in Zvone Milkovič, predsednik strokovnega sveta za varno mobilnost Avto-moto zveze Slovenije.

 

 

   

Ključne besede


FIAkolesarjiETECCenter varne vožnje Vranskovarna mobilnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji