Znana sedmi in osmi finalist izbora Najboljši za volanom

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je minuli torek zaključil četrti, predzadnji polfinalni izbor Najboljši za volanom. Tokratna zmagovalca, ki se bosta v velikem finalu potegovala za laskavi naziv in za avtomobil Volkswagen up! beats ter ostale bogate nagrade, ki jih poklanjajo AMZS in partnerji izbora, sta postala Zoran Kelenc in David Sever.


Tudi tokrat so bili tekmovalci med sabo izjemno izenačeni. Razlika med drugo- in tretjeuvrščenim je bila le nekaj točk, ali, kot je ob razglasitvi izpostavil Erik Logar iz AMZS Centra varne vožnje na Vranskem: »Če si tretjeuvrščeni ne bi pozabil pripeti varnostnega pasu, bi danes postal zmagovalec.« Ob tem je Manuel Pungertnik, vodja AMZS Šole vožnje in inštruktor varne vožnje dodal:

»Rezultati polfinalnih izborov Najboljši za volanom potrjujejo, da smo s partnerjema, ki sodelujeta v praktičnem delu tekmovanja za najboljšega mladega voznika oziroma voznico v Sloveniji, torej s Policijo in z Rdečim križem Slovenije, sestavili dovolj raznolike vaje, kajti nihče od kandidatov za laskavi naziv ne more zmagati le zaradi dobrega poznavanja teorije in nihče ne zmaga le zaradi svojih vozniških sposobnosti.«

Pojasnil je še, da sta tako zasnova vaj kot način ocenjevanja zastavljena tako, da se lahko v finale uvrstita le tista dva posameznika, ki imata celovito znanje ravnanja v prometu, torej ne le vozniške spretnosti in poznavanje avtomobila, temveč tudi, kako je treba ukrepati v primeru prometne nesreče in znanje o nudenju prve pomoči. »Eden izmed ciljev izbora je, da dobimo zmagovalca, ki bo postal mladi ambasador varne vožnje in mislim, da bi bilo vseh osem finalistov, ki se jim je do sedaj uspelo uvrstili v veliki finale, temu nazivu kos,« je znanje kandidatov za Najboljši za volanom pohvalil Pungertnik.

Zadnji polfinalni krog, v katerem se bo za uvrstitev v finale potegovala še zadnja skupina mladih voznikov in voznic, ki so se najbolje izkazali v teoretičnem delu izbora, bo v torek, 30. 5. 2017, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Že v petek, 2. 6. 2017, pa bo znano, kdo bo najboljši mladi voznik ali voznica v Sloveniji in kdo se bo odpeljal s simpatičnim Volkswagnovim malčkom up! Beats.

Več na tej povezavi

 

 

 

 

 

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjeamzsNajboljši za volanomErik LogarManuel PungertnikZoran KelencDavid Sever