Evropski dan brez smrtnih žrtev na cestah

Novice

V AMZS se pridružujemo prizadevanjem, da ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 21. 9. 2017, na evropskih cestah nihče ne bi izgubil življenja.


Avto-moto zveza Slovenije, največja nevladna organizacija na področju varne mobilnosti v Sloveniji, se pridružuje pobudi Evropske mreže prometnih policij (TISPOL) ob Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah (European Day Without a Road Death – EDWARD), ki bo ta četrtek, 21. 9. 2017. Njen cilj je, da na ta dan na evropskih cestah nihče ne bi izgubil življenja.

Prisega o varnem ravnanju v prometu za dan brez smrtnih žrtev na cestah

Kot so zapisali v slovenski policiji, si želijo, da bi za uresničitev tega cilja vozniki in drugi udeleženci v cestnem prometu – četudi zgolj za nekaj minut –, postali in razmislili o tveganju in nevarnostih, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni v prometu, o tveganju, ki ga morda sami predstavljajo za druge, in o tem, kako bi lahko to tveganje zmanjšali. "Verjamemo, da lahko s projektom Edward pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah." Del kampanje je zato tudi poziv vsem udeležencem v prometu, naj podajo Prisego za varnost na cesti. 

AMZS s številnimi aktivnostmi za večjo prometno varnost 

AMZS si sicer s številnimi aktivnostmi na področju varne mobilnosti prizadeva, da bi s kakovostnimi programi v AMZS Šoli vožnje in na enem najsodobnejših evropskih centrov varne vožnje na Vranskem ter številnimi projekti pripomogel k doseganju ciljev Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022. Te aktivnosti so tudi sestavni del prizadevanj AMZS na globalni ravni, saj je podpisnik evropske listine o cestnoprometni varnosti, sodeluje pa tudi pri projektu pod okriljem Organizacije združenih narodov Desetletje za večjo varnost na cestah 2011–2020.

Ključne besede


AMZSPrometna varnostAMZS Center varne vožnjeAMZS Šola vožnjePolicijaamzsTISPOLEDWARDvarna mobilnostpolicija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji