Evropski dan brez smrtnih žrtev na cestah

Novice

V AMZS se pridružujemo prizadevanjem, da ob evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah, ki bo 21. 9. 2017, na evropskih cestah nihče ne bi izgubil življenja.


Avto-moto zveza Slovenije, največja nevladna organizacija na področju varne mobilnosti v Sloveniji, se pridružuje pobudi Evropske mreže prometnih policij (TISPOL) ob Evropskem dnevu brez smrtnih žrtev na cestah (European Day Without a Road Death – EDWARD), ki bo ta četrtek, 21. 9. 2017. Njen cilj je, da na ta dan na evropskih cestah nihče ne bi izgubil življenja.

Prisega o varnem ravnanju v prometu za dan brez smrtnih žrtev na cestah

Kot so zapisali v slovenski policiji, si želijo, da bi za uresničitev tega cilja vozniki in drugi udeleženci v cestnem prometu – četudi zgolj za nekaj minut –, postali in razmislili o tveganju in nevarnostih, ki so jim vsakodnevno izpostavljeni v prometu, o tveganju, ki ga morda sami predstavljajo za druge, in o tem, kako bi lahko to tveganje zmanjšali. "Verjamemo, da lahko s projektom Edward pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah." Del kampanje je zato tudi poziv vsem udeležencem v prometu, naj podajo Prisego za varnost na cesti. 

AMZS s številnimi aktivnostmi za večjo prometno varnost 

AMZS si sicer s številnimi aktivnostmi na področju varne mobilnosti prizadeva, da bi s kakovostnimi programi v AMZS Šoli vožnje in na enem najsodobnejših evropskih centrov varne vožnje na Vranskem ter številnimi projekti pripomogel k doseganju ciljev Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022. Te aktivnosti so tudi sestavni del prizadevanj AMZS na globalni ravni, saj je podpisnik evropske listine o cestnoprometni varnosti, sodeluje pa tudi pri projektu pod okriljem Organizacije združenih narodov Desetletje za večjo varnost na cestah 2011–2020.

Ključne besede


AMZSPrometna varnostAMZS Center varne vožnjeAMZS Šola vožnjePolicijaamzsTISPOLEDWARDvarna mobilnostpolicija