Varovanje človekovih pravic v prometu

Novice

V sodelovanju z AMD Slovenija avto vabimo na okroglo mizo Varovanje človekovih pravic v prometu, ki bo to sredo, 15. 11. 2017, ob 10. uri v veliki dvorani Avto-moto zveze Slovenije (Dunajska cesta 128, Ljubljana).


O tematiki bodo spregovorili:

  • Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS,
  • Dragana Trivundža Tomanić, Agencija RS za varnost prometa,
  • mag. Ivan Kapun, vodja sektorja prometne policije,
  • doc. dr. Aleš Bučar Ručman, fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru,
  • Franc Možina, predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana, in
  • Manuel Pungertnik, vodja AMZS Šole vožnje in inštruktor varne vožnje.

»Ko govorimo o prometni varnosti in človekovih pravicah, ne moremo mimo dejstva, da je prometna varnost pomembna sestavina celotne nacionalne varnosti. Zato je zagotavljanje varnosti cestnega prometa v veliki meri povezano s človekovimi pravicami, a tudi z posameznikovo odgovornostjo, tako objektivno kot subjektivno. Hiter razvoj prometa, kot ga imamo danes, izjemno vpliva na družbeni razvoj in na vloge posameznih družbenih skupin ter posameznih udeležencev v prometu, zato je urejen promet razvojna paradigma, v katero vstopamo vsi državljani z različnih interesnih in družbeno pomembnih pozicij. Ko govorimo o prometu, podzavestno v resnici mislimo na mobilnost, kajti v današnjem svetu je bojazen po izgubi mobilnosti vse bolj prisotna v vseh družbenih skupinah. Mobilnost danes predstavlja enega od osnovnih načinov bivanja, od katere je odvisna kakovost našega življenja, zato danes govorimo o trajnostni mobilnosti. Torej, ko govorimo o varnosti v prometu, govorimo tudi o človekovih pravicah. Z organizacijo okrogle mize želimo začeti pomembno in nujno razpravo o človekovih pravicah v prometu« so zapisali organizatorji dogodka, AMD Slovenija avto.

Ključne besede


AMZSPrometna varnostPrometamzsvarna mobilnosttrajnostna mobilnostčlovekove pravice

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji