Velike razlike med pnevmatikami

Novice

V petek, 10. novembra, malo pred tem, ko moramo vsi vozniki zamenjati zimsko obutev našim jeklenim konjičkom, smo v Centru varne vožnje v sodelovanju z Žurnalom pripravili dogodek, na katerem smo opozorili na pomembnost ustreznih pnevmatik.


Naključno izbrani obiskovalci, ki so jih izbrali na Žurnalu, so prišli na Vransko na test treh različnih pnevmatik – zimskih, starih zimskih s slabim profilom in letnih.

Vozniki so skozi različne vaje spoznali, kako se obnaša vozilo glede na to, kakšno obutev ima na sebi. Pri zaviranju so vozniki spoznali razliko med novima pnevmatikama, zimsko in letno, v dolžini zavorne poti. Pri zanašanju in ovinku so razliko preverili z rabljenima pnevmatikama – zimsko in letno. Na koncu pa so spoznali še, kako je imeti boljše opremljen avto – ali je bolje imeti boljše pnevmatike zadaj oz. spredaj. To so preverili na dveh vajah, v ovinku in na klancu navzdol.

Skozi predstavitev smo opozorili na to, da ni vseeno, kakšne pnevmatike privoščimo sebi in svojemu vozilu za varne zimske poti. Posebej za take razmere imamo v Centru varne vožnje povsem nov program varne vožnje, in sicer Trening nočne vožnje. Če vas je vzpodbudilo zanimanje, kako pomembne so ustrezne pnevmatike in želite spoznati pasti vožnje ponoči, vas lepo vabimo na Program nočne vožnje.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji