Avto-moto zvezo Slovenije bo še naprej vodil Anton Breznik

Novice

Skupščina Avto-moto zveze Slovenije je danes izvolila člane organov Avto-moto zveze Slovenije. Ti bodo štiriletni mandat nastopili 29. novembra 2017.


Volilne skupščine Avto-moto zveze Slovenije se je udeležilo 59 od skupno 77 polnopravnih članic Avto-moto zveze Slovenije. Za predsednika je bil, drugi mandat zapored, že v prvem krogu z večinsko podporo izvoljen Anton Breznik iz AMD Orehova vas. Zastopniki članic so skupaj s predsednikom volili tudi njegovo kandidacijsko listo. Za podpredsednika je bil tako izvoljen Tomaž Andrejka (AMD Lukovica), za predsednika strokovnega sveta za članstvo Rado Stojanović (AMTK Ljubljana), za predsednika strokovnega sveta za varno mobilnost Tomaž Trajbarič (AMD Štefan Kovač Murska Sobota) in za predsednika strokovnega sveta za avto-moto šport Jožef Žunkovič (AMD Orehova vas). 

Breznik je bil ob izvolitvi še posebej zadovoljen z vidika, da še en mandat kaže predvsem na to, da je Avto-moto zveza Slovenije v zadnjih štirih letih uspešno delovala:

»Še en mandat je predvsem potrditev dobrega dela – ne le predsednika, temveč vseh organov Avto-moto zveze Slovenije, vseh zaposlenih v Skupini AMZS in seveda tudi društev in klubov. Ko smo leta 2013 prevzeli vodenje AMZS, je bil ta v precej nezavidljivem položaju. Najpomembneje je, da smo v tem štiriletnem obdobju uspeli obrniti trend članstva – to nam ponovno raste in danes naša velika družina šteje že skoraj 78 tisoč članov in članic AMZS. Okrepili smo vlogo AMZS kot zastopnika interesov voznikov in drugih udeležencev v prometu. Prizadevamo si za varno mobilnost in v povezavi s tem nudimo v AMZS enotah širom po Sloveniji najrazličnejše storitve. Za nami pa je tudi eno najuspešnejših obdobij slovenskega motošporta in kartinga, kar nam seveda nalaga še dodatno odgovornost, zlasti pri skrbi za podmladek, saj se bomo le na ta način takih in podobnih uspehov lahko veselili tudi v prihodnje.«

Poleg predsednika Avto-moto zveze Slovenije in njegove kandidacijske liste so bili izvoljeni še člani Nadzornega odbora Avto-moto zveze Slovenije – Amalija Lukner (AMD Ormož), Boris Požar (AMD Pinko Tomažič Piran), Adam Kavšek (AMTK Velenje), Janko Torej (AMD Ravne na Koroškem) in Rasto Oderlap (AMTK Ljubljana) –, ter člani Častnega razsodišča Avto-moto zveze Slovenije – Mitja Dežela (AMD Slovenija avto), Herman Jakolič st. (AMD Orehova vas), Uroš Langerholc (AMD Ptuj), Samo Zorko (AMD Brežice) in Miha Javoršek (AMD Hrastnik).

Skupščina AMZS je obravnavala tudi poročilo o izvedbi volitev za člane Upravnega odbora v regijah in potrdila mandate sledečih članov: regija I (Celjska, Šaleška dolina in Zasavje): Jože Guzaj (AMD Hrastnik), regija II (Dolenjska): Janez Prosenik (AMD Trebnje), regija III (Gorenjska): Jože Kepic (AMD Šenčur), regija IV (Koroška): Ferdo Abraham (AMD Dravograd), regija V (Ljubljana): Jaka Kavčič (AMD Moste); regija VI (okolica Ljubljane): Vinko Zajec (AMD Kočevje), regija VII (Pomurje): Jože Vaupotič (AMŠD Radenci), regija VIII (Severnoprimorska in obala): Anton Šajna (AMD Divača) in regija IX (Štajerska): Vojka Werglez (AMD TAM Maribor). Ti so se v Upravnem odboru Avto-moto zveze Slovenije pridružili predsedniku, podpredsedniku in predsednikom strokovnih svetov.

Po izvedbi volitev je Skupščina obravnavala in sprejela tudi Načrt Avto-moto zveze Slovenije za leto 2018 in sklep o prejemnikih odličij AMZS za leto 2018.

Ključne besede


AMZSAnton BreznikSkupščina AMZSamzsanton breznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji