Razvoj kolesnih motorjev za električna vozila na Vranskem

Novice

Preizkušanje in razvoj najnovejših pogonskih tehnologij za električno mobilnost podjetja Elaphe tudi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem


 Slovensko podjetje Elaphe pogonske tehnologije je vodilno podjetje v razvoju visokozmogljivih kolesnih motorjev za električna vozila. Svoje kolesne pogonske sisteme, ki so del prototipnega električnega športnega terenca, preizkušajo tudi na Vranskem.

“Center varne vožnje Vransko je kot napreden in sodobno opremljen center odlično pozicioniran kot preizkuševališče novih tehnologij in naprednih kolesnih električnih pogonov. Testni poligon s svojo zasnovo omogoča tudi preučevanje same dinamike vozil, v sklopu svojih razvojnih aktivnosti pa podjetje Elaphe na preizkuševališču uporablja in preizkuša napredne sisteme za vodenje vozil ter različna merjenja karakteristik vozil ter pogonov,” so o našem poligonu povedali v Elaphe.

Športni terenec na kolesni pogon je kot testna in demonstracijska platforma korak proti končnemu cilju - snovalcem električnih vozil ponuditi visokozmogljiv, energijsko varčen in kompakten električni pogon, ki je pripravljen na serijsko proizvodnjo in vgradnjo v naslednjo generacijo električnih vozil višjega razreda.

Konec junija lani so na delujočem prototipnem avtomobilu predstavili visokozmogljiv kolesni pogonski sistem za električna vozila. Elaphe-jev športni terenec ima vgrajene 4 najzmogljivejše kolesne električne motorje na svetu - Elaphe L-type - ki skupaj neposredno v kolesih proizvedejo 440 kilovatov moči (598 KM) in 6.000 Nm navora. To težkemu terencu omogoča pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v manj kot 4,8 sekunde, s čimer je najzmogljivejši demonstrator kolesne pogonske tehnologije na svetu.

"Center varne vožnje Vransko je kot napreden in sodobno opremljen center odlično pozicioniran kot preizkuševališče novih tehnologij in naprednih kolesnih električnih pogonov."

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji