Evropska komisarka Bulc na varni vožnji

Novice

Med svojim nedavnim obiskom v Sloveniji je evropska komisarka za mobilnost in promet mag. Violeta Bulc obiskala tudi AMZS Center varne vožnje na Vranskem.


Evropsko komisarko sta v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem sprejela vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije mag. Jure Kostanjšek in direktorica AMZS, d. d., mag. Lucija Sajevec. S sodelavci sta ji predstavila center in programe varne vožnje, komisarka pa je opravila tudi testno vožnjo, ki jo je zelo navdušila:

Vožnja je bila izjemna izkušnja in jo priporočam vsakemu vozniku oziroma voznici. Predvsem pa je to odlično opremljen center. Verjamem, da je to smer, v katero moramo, če želimo zmanjšati število nesreč s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami, ne le na slovenskih, temveč tudi na evropskih cestah.

Evropska komisarka je obljubila, da se bo v AMZS Center varne vožnje na Vranskem še vrnila: »S kolegom sva že preverjala urnike. Upam, da se bomo julija udeležili pravega oziroma intenzivnega tečaja varne vožnje, ne le poskusne vožnje.«

 

Nazaj