Predsednik FIA Jean Todt obiskal AMZS

Novice

Med današnjim obiskom Slovenije je predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA in posebni odposlanec Združenih narodov za prometno varnost obiskal tudi AMZS Center varne vožnje na Vranskem, kjer ga je gostil predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik.

Predsednik FIA Jean Todt in predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik
Predsednik FIA Jean Todt in predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik

 

Generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije France Kmetič, vodja področja varna mobilnost mag. Jure Kostanjšek in direktorica AMZS, d. d., mag. Lucija Sajevec so predsedniku FIA, katere članica je Avto-moto zveza Slovenije, predstavili aktivnosti, ki jih AMZS izvaja za izboljšanje prometne varnosti. Še zlasti so izpostavili aktualne kampanje in projekte, med drugim podporo AMZS globalni kampanji FIA 3500 življenj (#3500LIVES) in kampanjo FIA Regija I Ne hiti, ohrani življenja (#NeHiti, #SlowDown), izbor Najboljši za volanom, v katerem AMZS izbira najboljšega mladega voznika ali voznico Slovenije, projekt BRAVE, ki z raziskavami in znanstvenimi prispevki na področju avtonomne vožnje raziskuje različne vidike avtonomne vožnje in jo skuša približati uporabnikom, ter aktivnosti in programe AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, ki je eden najsodobnejših centrov varne vožnje v tem delu Evrope. 

Predsednik Todt je pohvalil tako sodelovanje Avto-moto zveze Slovenije s FIA, katere članica je, kot tudi aktivnosti, ki jih AMZS izvaja na področju varne mobilnosti.

Avto-moto zveza Slovenije je Jeana Todta sicer že gostila oktobra 2011. Takrat je bil to njegov prvi uradni obisk AMZS po izvolitvi za predsednika FIA decembra 2009. 

Ključne besede


AMZSJean TodtAnton BreznikAMZS Center varne vožnjeFrance KmetičamzsJure KostanjšekLucija SajevecNajboljši za volanomvarna mobilnostanton breznikBRAVE3500lives3500življenjSlowDownNe hiti ohrani življenja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji