Novo življenje starega kompleta prve pomoči

Novice

Pripomočkom v škatlah za prvo pomoč po petih letih poteče rok veljavnosti. Voznika, ki kompleta ne zamenja, lahko doleti globa. Prav zaradi nevednosti, kam s kompleti, ki imajo pretečen rok, se je oblikoval projekt ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta.


V Sloveniji vsako leto poteče veljavnost približno 250.000 kompletom za prvo pomoč, marsikdo pa se ob tem sprašuje, kaj po pretečenem roku narediti s kompletom oziroma pripomočki. Na zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani so zato zasnovali projekt ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta in kot partnerja k projektu povabili tudi AMZS.

V sodelovanju z zdravstveno fakulteto želimo voznike ozaveščati, da so pripomočki iz kompleta prve pomoči, četudi mu že poteče rok veljavnosti, še vedno uporabni, še zlasti v izobraževalne namene, oziroma da jih je treba, če jih zavržemo, vsaj primerno reciklirati,

je povedal generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije France Kmetič in pojasnil, da je mogoče komplete prve pomoči s pretečenim rokom uporabe od danes pa vse do 13. julija 2018 oddati na označenem mestu v enoti AMZS v Ljubljani, na Dunajski cesti 128 a.

Pravilno recikliranje pripomočkov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe

Globa za tistega, ki v avtu nima kompleta za prvo pomoč ali je kompletu pretekel rok uporabe, je 100 evrov.

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani je projekt ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta prijavila na razpis Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju –  Po kreativni poti do znanja 2017–2020. Projekt tako sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Mentorja študentkam, ki sodelujejo pri projektu, sta dr. Damjan Slabe in mag. Nevenka Ferfila.

Ključne besede


AMZSprva pomočkomplet prve pomočiživko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

17

Priljubljenost članka

17

Shrani

Delite s prijatelji