Zaključek projekta ŽIV-KO: Novo življenje starega kompleta prve pomoči

Novice

Poskusna doba je končana, odziv pa odličen. Po slabih dveh tednih se je nabralo kar 32 kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe.


Z odličnim odzivom javnosti na projekt, zasnovan v sodelovanju AMZS in Zdravstvene fakultete v Ljubljani, smo včeraj z veseljem potrdili, da se na petek trinajstega ne dogajajo samo slabe stvari.

Vse se je začelo s člankom v Motoreviji, o tem kaj se zgodi s kompleti prve pomoči, ki jim je potekel rok uporabe. Ta članek je bil tudi pobuda za prijavo na razpis Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 - 2020. Mentorja dr. Damjan Slabe in mag. Nevenka Ferfila sta skupaj s študentkami Zdravstvene fakultute v Ljubljani ob sodelovanju Avto-moto zveze Slovenije in AMZS d.d. pripravili projekt ŽIV-KO: Novo življenje starega kompleta prve pomoči.

Nekaterim pripomočkom, predvsem tistim, ki morajo biti sterilni, v škatlah za prvo pomoč po petih letih poteče rok uporabe. Voznika, ki ima v svojem avtu komplet prve pomoči s pretečinim rokom uporabe pa lahko doleti globa. Prav zaradi nevednosti, kam s kompleti, ki imajo pretečen rok, je nastal projekt ŽIV-KO, ki sta ga sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

V okviru projekta so v poskusni fazi imetniki lahko oddali komplete prve pomoči s pretečenim rokom uporabe v poslovnih enotah AMZS v LJubljani na Dunajski In Leskoškovi cesti. V dveh tednih so imetniki oddali 32 kompletov prve pomoči s pretečenim rokom uporabe, kar je bilo več od pričakovanj.

Generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije, France Kmetič je včeraj po zaključku projekta povedal:

32 darovanih paketov je lepa številka, ki nam je potrdila, da je projekt Živko korak v pravo smer, zato si bomo prizadevali, da ga iz pilotnega poizkusa spremenimo v stalno prakso. Kompleti prve pomoči s pretečenim rokom uporabe so namreč zelo uporabni pri poučevanju nudenja prve pomoči, pa tudi za nekatere druge namene.

Ključne besede


Prva pomočZdravstvena fakultetakomplet prve pomočiživko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji