Umirjanje prometa v dolini Vrata

Novice

To soboto, 18. avgusta 2018, bo v dolini Vrata spremenjen prometni režim zaradi projekta umirjanja prometa.

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA

V dolini Vrata, enem izmed izhodišč za slovensko najvišjo goro Triglav, bodo v soboto, 18. avgusta 2018, preizkusili projekt umirjanja prometa. Ta ne pomeni popolne prepovedi prometa v dolini, vendar omejuje število vozil, ki so lahko hkrati parkirana na parkirišču nekaj minut pred Aljaževim domom. Na parkirišču v dolini Vrata bo tako omogočenih 150 parkirnih mest, pri slapu Peričnik pa 38. Spremenjen prometni režim bo veljal med 6. in 17. uro. 

V ta namen bodo v Mojstrani organizirali štiri dodatna parkirišča, na katerih bo lahko parkiranih 300 vozil. Parkirišča v Mojstrani in javni prevoz v dolino Vrata bosta v soboto brezplačna. 

Za vse, ki bodo parkirali v Vratih in pri slapu Peričnik, bo, tako kot to velja sedaj, parkiranje plačljivo. Cena parkiranja za osebna vozila je 3,50 €, za motorje 2 €, za kombije 5 € in za avtobuse 10 €. 

V Sloveniji se sicer plačujejo tudi nekatere gorske ceste in parkirišča.

Po naših podatkih se plačuje ekološka taksa za vožnjo na Mangartsko sedlo, kjer je cena za osebna vozila in motorje 5 €. Prav tako se plačuje vstopnina v Logarsko dolino, ki znaša 7 € za avto in 5 € za motorno kolo, ter cestnina na planino Blato, ki znaša za osebna vozila 10 € na dan. Cena parkirišča pred planino Blato je 1,5 € na uro. Parkiranje na prelazu Vršič za osebna vozila stane 3 €, v Planici pa 2,5 € na dan.

Ključne besede


prometne informacijedolina vratatriglavgorske cesteumirjanje prometa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

41

Priljubljenost članka

41

Shrani

Delite s prijatelji