AMZS na FIA skupščini v Parizu

Novice

Avto-moto zveza Slovenije s predsednikom Antonom Breznikom in generalnim sekretarjem Juretom Kostanjškom na čelu se je v Parizu udeležila letne generalne skupščine mednarodne avtomobilistične zveze FIA.


Predsednik FIA Jean Todt je ob odprtju skupščine izpostavil rast avtomobilistične zveze v svetovnem merilu, saj da se zanjo zanima vedno več novih klubov, ter da si zveza prizadeva za izboljšanje raznolikosti v športu. Motošport po njegovem mnenju približuje program CrossCar, iniciativa Girls on Track pa ustvarja nove podpornike dirk in odkriva nove ženske talente. Prizadevanja članic FIA so v želji ustvarjanja okolju prijaznega planeta usmerjene v e-mobilnost, bolj zelena pogonska goriva in pametna mesta, je še izpostavil Todt.

Na najpomembnejšem mednarodnem dogodku v letu so delegati v Parizu odločali o načrtih za leto 2020, o proračunu, s katerim operira FIA, in o članarinah za prihodnje leto. AMZS je sodeloval tudi pri volitvah v nekatera delovna telesa pod okriljem FIA. V sklopu dogodka so potekali številni sestanki in srečanja (izredna skupščina FIA Regije 1, Fundacije FIA, organizacije AIT/FIA itd.). Na srečanju vzhodnoevropskih klubov COFO je bil AMZS izjemno pohvaljen za organizacijo prvega mednarodnega tekmovanja Najboljši mladi voznik in prav tako za 110-letnico delovanja.

Ključne besede


AMZSskupščinaFIA

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji