AMZS med podpisniki listine raznolikosti

Novice

Podjetje AMZS je ponosno podpisalo Listino raznolikosti Slovenije, ki pooseblja enake možnosti, vzajemno spoštovanje in sprejemanje ter upoštevanje načel raznolikosti.

Listino raznolikosti Slovenije je v imenu AMZS podpisala direktorica družbe Lucija Sajevec. Foto: Peter Košenina
Listino raznolikosti Slovenije je v imenu AMZS podpisala direktorica družbe Lucija Sajevec. Foto: Peter Košenina

Listino je na dogodku, ki je potekal v organizaciji Zavoda Šentprima, pod častnim pokroviteljstvom zagovornika načela enakosti Mihe Lobnika ter v sodelovanju z nizozemskim veleposlaništvom v Sloveniji, podpisalo 41 različnih podjetij in organizacij.

S podpisom listine raznolikosti so se zavezali k načelom, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnemu spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem deležnikom.  

Raznolikost, vključenost in enakost od nekdaj predstavljajo vir napredka in razvoja pravičnejše družbe. Eden izmed pomembnih zavez na tem področju je tudi Listina raznolikosti, ki jo je do danes podpisalo že 145 podjetij in organizacij.

Ob podpisu listine je potekala tudi okrogla miza, na kateri so predstavniki podjetij spregovorili o prednostih, izzivih in njihovih dobrih praksah. Na njej je sodelovala tudi vodja akademije AMZS Anisa Faganelj, ki je izpostavila, da se v podjetju AMZS vključevanje različnih mnenj in sodelovanje na spoštljiv in odprt način izkazujeta v poslovnih rezultatih. "Energija, ki jo imamo v podjetju, nas vse bolj povezuje, prav zaradi spoštovanja in sprejemanja različnosti," je poudarila.

 

 

Ključne besede


AMZSlistina raznolikostivključenostpodjetja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji